REKLAMI GEÇ

Arşiv Belgelerinde Serinhisar, kitap oldu

Arşiv Belgelerinde Serinhisar, kitap oldu

Serinhisar Belediyesi, ilçenin tarihine ışık tutmak için hazırlanan kitabı tanıttı. DenizliHaber köşe yazarlarından İbrahim İmamoğlu’nun kaleme aldığı Arşiv Belgelerinde Serinhisar isimli kitap Osmanlı’nın son zamanları ve Cumhuriyet’in ilk yıllarında ilçenin belgelere yansıyan tarihini aktarıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Eylül 2022 Pazartesi, 16:43

Serinhisar Belediyesi tarafından bastırılan ve köşe yazarımız İbrahim İmamoğlu tarafından kaleme alınan “Arşiv Belgelerinde Serinhisar” kitabı, Belediye Başkanı Hüseyin Gemi tarafından tanıtıldı.

Osmanlı ve Cumhuriyet tarihi belgeleri ışığında kaleme alınan, Osmanlı’nın 1700’lü yılları ile Cumhuriyetin ilk yılları arasındaki belgelerin taranarak kaleme alındığı Serinhisar Kitabı, eski adı Kızılhisar olan Serinhisar’ın ekonomik durumu, dönemin askeri durumu, nüfus ve değişkenlik gösteren ikamet konumu ile ele alındı.

Bugüne kadar Serinhisar hakkında bu denli geniş kapsamlı bir araştırma ve arşiv taraması yapılarak kitap ortaya konulmamıştı. Bu ilk olma özelliğini de taşıyor

Yazar İbrahim İmamoğlu, kitap hakkında, “Bu kitabın serüveni 2013 yılına kadar uzanmaktadır. Rahmetli Başbakanlık Osmanlı Arşivleri Uzmanı Muzaffer Çetin tarafından projesi hazırlanmış ve Serinhisar ilçesinde arşiv sergisi düzenlenmişti. Başkan Gemi’nin belediye başkanlığı seçimini kaybettiği dönemde, proje askıya alındı. Sonrasında Başkan Gemi tekrar seçimleri aldığında kitap gündeme geldi ve basımı gerçekleştirildi” dedi.

Başkan Hüseyin Gemi ise, kültür değerlerini ortaya çıkarmayı amaçladıklarını belirterek, “Serinhisar ilçemizin geçmişi hakkında yazılan ilk ciddi kitap olma özelliğini taşıyan Serinhisar Kitabı, ilçemizin geçmiş dönemi ile ilgili bütün olaylara ışık tutmaktadır. Bundan sonra da bu tür kültür değerlerimize ağırlık vereceğiz” dedi.

Yorumlar

Şerif KUTLUDAĞ   -  Bağlantı 20 Eylül 2022, 10:55

Tebrikler… Hem İMAMOĞLU’na hem de SERİNHİSAR BELEDİYE BAŞKANI’na… İlçe insanına yapılabilecek en önemli iyilik de budur işte… Saygılarımla…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı