REKLAMI GEÇ

Ata’nın huzurunda nöbet

Ata’nın huzurunda nöbet

Serinhisar Atatürk Ortaokulu öğrencileri, Çanakkale Savaşları’nın 100. yılı dolayısıyla Anıtkabir’de, “Anafartalar Kahramanı Albay Mustafa Kemal’i Anmak” temasıyla düzenlenen etkinliğe katıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Nisan 2015 Pazartesi, 13:02

Genelkurmay Başkanlığı’nın izni, Sanayici Girişimci ve Yatırımcı İşadamları Derneği (SAGİYAD) ile Anıtkabir Komutanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği “Anafartalar Kahramanı Albay Mustafa Kemal’i Anmak” temalı etkinlikte, Anıtkabir’in kapıları ilk kez 24 saat açık kaldı.

denizli-anit-kabirde-nobet-ic

Askerler, Çanakkale Savaşları’nda giyilen üniformaların içinde saygı nöbeti tutarken, siviller de Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle Anıtkabir’i ziyaret edip, saygı duruşunda bulundu. Bu etkinliğe katılanlar arasında 6 öğretmen ve 40 öğrenciyle Serinhisar Atatürk Ortaokulu da yer aldı.

Okul müdürü Ali Kaygın, “Türkiye’nin dört bir köşesinden Ata’sına koşanlarla birlikte, şiir dinletileri ve barış fenerleri eşliğinde, 100 yıl önce bu vatan için canlarını feda eden şehitlerimizin anısına sabahın erken saatlerine kadar saygı gösterisinde bulunduk. Gece yapılan anma töreninde havaya bırakılan 1915 barış feneri, başkent semalarını aydınlattı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı