REKLAMI GEÇ

BAŞKAN KOBAŞ İSYAN ETTİ, OLAYI ANLATTI

BAŞKAN KOBAŞ İSYAN ETTİ, OLAYI ANLATTI

Serinhisar’da belediye kepçesi ile define arandığı iddialarına Başkan Kobaş açıklık getirdi: “Hak etmediğimiz ithamlarla karşı karşıya kaldık” dedi. Definecilerin bir rüyanın peşinden gittikleri ortaya çıktı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 30 Haziran 2015 Salı, 14:41

Önceki gün Serinhisar’da belediye kepçesi ile define aradıkları gerekçesi ile 6 kişi gözaltına alınmış daha sonra yapılan işlem sonrasında serbest bırakılmıştı. Serinhisar Belediyesi’nin define arama konusu ile ilişkilendirilmesi Başkan Mehmet Kobaş’ı isyan ettirdi. Kobaş bir basın toplantısı ile olayı anlattı, “Belediyemizin ilgisi yok. Bize yöneltilen ithamlar çok ağır ve haksız” dedi.

NELER YAŞANMIŞTI?
Yatağan’da bir tarla sahibi rüyada kendine ait tarladaki ceviz ağacının dibinde bir küp altın gördüğünü yakınları ile paylaştı. Konu define meraklılarının kulağına gidince, M.B. adlı define avcısı tarlayı kazmaya karar verdi. Serinhisar Belediyesi’nin rutin uygulaması olan iş makinesi kiralama işlemini resmi yolla yaparak kepçeyi tarlaya getirdi. Değişik zamanlarda tarlayı üç kez kazan M.B ve beraberindeki define avcıları bu sırada ceviz ağacına da zarar verdi. Yatağan muhtarının şüpheli durumu jandarmaya ihbar etmesi ile defineciler yakayı ele verdi. Tarla sahibi definecilerden şikayetçi oldu, ‘Mala zarar vermek’ suçuyla define avcılarının yargılanmasına başlandı.

serinnisar-belediyesi-mehmet-kobas-ic

KEPÇE BELEDİYEYE AİT AMA…
Olayda kullanılan kepçenin Serinhisar Belediyesi’ne ait olması, kepçe operatörünün de belediye personeli olması, olayın ilçede gündemin ilk sırasına oturmasına neden oldu. Belediye Başkanı Mehmet Kobaş bir basın toplantısı düzenleyerek konuyu anlattı. Belediyenin iş makinesi kiralama işlemini rutin olarak yaptığını belirten Kobaş, “Vatandaş ihtiyaç durumunda bizden iş makinası kiralayabilir. Olayda adı geçen kişiler de havuz yapacakları gerekçesi ile kepçeyi kiraladılar. Biz de operatörümüz ile birlikte bu arkadaşlara aracı tahsis ettik. İş makinasını define aramak için kullandıklarından kimsenin haberi yoktu. Kaçak kazı ile ne belediyemizin ne de personelimizin ilgisi yok” dedi.

“PARA KARŞILIĞI KİRALADIK”
Belediye olarak vatandaşların taleplerini karşılamaya gayret ettiklerini belirten Kobaş, “Göreve geldiğimiz günden itibaren, mevcut iş makinelerimiz ile kendi işimizden artan zamanlarda, belediye meclisinin aldığı karar doğrultusunda vatandaşlarımızın iş makinesi taleplerini zaman ve yer mefhumu tanımadan karşılamaya gayret ediyoruz. M.B, belediye personelimiz İ.B ile irtibata geçer, İ.B kepçe kiralanması için yine belediye personelimiz ve aynı zamanda benim yakınım olan R.S’den aracı kiralar ve bir saatlik ücretini de öder. Bir kere değil üç kere araç aynı kişiye kiralanmıştır” diye konuştu.

KAÇAK KAZIDAN DEĞİL, MALA ZARAR VERMEKTEN YARGILANIYOR
Belediye personeli kepçe operatörünün kaçak kazı ile hiçbir ilgisi olmadığını belirten Kobaş şunları söyledi: “Personelim hakkında, kaçak kazıdan değil kazı yapılan alında bulunan ceviz ağacının dallarının kırılmasından dolayı mala zarar vermek suçundan işlem yapılmıştır. Ancak, kaçak kazı olayında suçlu olan, ilişkisi bulunan personelim cezasını çekecek. Bu benim yakınım dahi olsa. Ayrıca, belediye olarak kaçak kazı ile ilgili adı geçen personellerimizle ilgili soruşturma başlattığımızın da bilinmesini isterim”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı