REKLAMI GEÇ

Başkan Kobaş’tan tartışılan şehit açıklaması

Başkan Kobaş’tan tartışılan şehit açıklaması

Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde, zırhlı araca düzenlenen bombalı saldırıda Serinhisarlı Özel Hareket Şube Müdürü Ahmet Kabukçu şehit oldu. Şehadet haberinin Serinhisar’a ulaşmasının ardından şehidin baba evine giden Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş’ın ajansa yaptığı açıklama tartışmalara neden oldu. Başkan Kobaş, “Artık bugün Serinhisar olarak bizim gurur günümüz, kıvanç günümüz. Çok şükür bir şehidimiz daha var” sözleri ile eleştirilerin odağına oturdu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Aralık 2015 Çarşamba, 11:29

Denizli, Diyarbakır’da şehit düşen Serinhisarlı Özel Hareket Şube Müdürü Ahmet Kabukçu’ya ağlıyor. 2 meslektaşı ile birlikte Diyarbakır Silvan’da hain tuzağa yakalanan Kabukçu’nun şehit haberi Denizli’yi yasa boğdu.

Şehadet haberinin Serinhisar’daki babasına verildiği esnada evde bulunan ve ailenin yanında yer alan Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş, Doğan Haber Ajansı muhabirlerine yaptığı açıklama ile tartışmaların odağına oturdu.

Başkan Kobaş, “Maalesef 1984’ten beri devam eden olaylar artarak sürüyor. Çok üzgünüz. Sözün bittiği yer gibi duruyor ama değil. Artık bugün Serinhisar olarak bizim gurur günümüz, kıvanç günümüz. Çok şükür bir şehidimiz daha var” sözleri ile şaşırttı.

SEVİNDİĞİMİZİ SÖYLEMEDİK
Eleştirilerin odağındaki isim haline gelen Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş, sözlerine açıklık getirdi, eleştirilere yanıt verdi. “Açıklamamda sevindiğimizi ifade etmedim” diyen Başkan Kobaş, “Bizim için şehitlik önemli bir mertebedir. Vatan savunması adına yaşamlarını yitirenler bizim için çok önemli. Açıklamamdan sevinçli olduğumuzu çıkarmak, sevindiğimizi düşünmek anlamsız bir tutum. Böyle bir yaklaşım içinde olanların da bakış açılarından şüphe ederim. Yalnızca şehadet mertebesine ulaşan bir hemşerimiz için gururlandığımızı ifade etmek istedik” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı