REKLAMI GEÇ

Bir ilçe 41 yılda değişmez mi?

Bir ilçe 41 yılda değişmez mi?

Serinhisar’ın AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Kobaş, ilçedeki yerel gazeteden halka seslendi, ilçenin neden gelişemediğini anlattı, “Anlayışımızı değiştirmeliyiz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Eylül 2014 Çarşamba, 09:20

Son yapılan 30 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’den Serinhisar Belediye Başkanı seçilen emekli albay Mehmet Kobaş, ilçede yayın yapan Serinhisar’ın Sesi Gazetesi’nden vatandaşlara seslendi. Yazısında, 1973 yılında ayrıldığı Serinhisar’ın 41 yıldır gelişemediğini iddia edenKobaş, ilçe halkına “anlayış değişmeli” çağrısını yaptı.

‘HER YER KAHVEHANE’
“Bu anlattıklarım olursa, bundan her Serinhisar’lı faydalanacaktır. Aksi durumdan her vatandaşımız rahatsız olacaktır” diyen Kobaş, şöyle devam etti:
“1973 yılında ben bu ilçeden ayrıldığımda Serinhisar’ın çarsısı, yani meydan olarak tabir ettiğimiz alan çok ufak tefek farklar dışında aynen bugünkü gibiydi. Bu alan bugün yine aynıysa, bir yerde bir hata var demektir, çünkü aradan 41 sene geçti. Bu zaman, çağımız için çok uzun bir zamandır. Çarşımızda bir canlılık yoktur. Acaba niçin? Mesela çarşının ortası dediğimiz yerde bir market, bir konfeksiyoncu, bir beyaz eşyacı, bir sarraf, ayakkabı dükkanı, pastane, kafeterya, gençlere yönelik vakit geçirme ve buluşma alanlarımız yoktur. Bütün anlattıklarım kenarlarda köşelerde ve mahalle aralarında iken ana meydanda genellikle kahvehaneler vardır. Aslında tam tersi olması gerekmez mi? Yani kahvehaneler kenarlarda, alışveriş yapılacak mağazalar meydanda olması gerekmez mi?”

RAHATSIZ EDİCİ GÖZLER
İlçe halkının Pamukkale Üniversitesi’ne bağlı bir yüksekokul açılmasıyla ilçenin gelişeceğini düşündüğünü, ancak anlayışın değişmesi gerektiğini aktaran Kobaş, şunları kaydetti:
“1987 yılında ilçe olduğumuz zaman çok sevinmiştim, ilçemize dışarıdan insan gelecek, alışveriş ve canlılık artacak ve Serinhisar kabuğunu kıracak diye. Ne gezer? Dışarıdan gelen herkes çareyi yine dışarı kaçmakta buldu. Memur, mesaisini bitirir bitirmez başka hiçbir yere uğramadan doğru minibüs durağına gider oldu. Çünkü kaloriferli ve konforlu bir ev, eşi çoluk çocuğu ile oturabileceği bir park, en kötüsü gezip dolaşabileceği bir alan yok. Çünkü gezip dolaşılacak bütün alanlarda üzerlerine çevrilmiş rahatsız edici gözler var. Şimdi de vatandaşlarımız yüksekokula ümit bağladılar. Eğer anlayışımızı değiştirip ilçenin meydanını, işyeri, aile çay bahçesi, gezinti alanı olarak düzenleyemezsek korkarım öğrencileri de Serinhisar’da zor tutarız.”

İlçede rahatsızlık yaratan dışarıya sandalye ve eşya bırakılmaması yasağını esnettiklerini de belirten Kobaş, belediye binasının yerine yapılacak parkın tamamlanmasıyla yasağın tekrar uygulanacağını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı