REKLAMI GEÇ

Canpolat: Şirketleşmek şart

İlçe ve belde gezilerini sürdüren Denizli Valisi Hasan Canpolat, Yatağan palasının Japonların samuray kılıcı gibi alıcı bulması için şirketleşme gerektiğini belirtti.

/ DENİZLİHABER / 26 Temmuz 2007 Perşembe, 00:00

Denizli Valisi Dr.Hasan Canpolat Tavas, Serinhisar ve Acıpayam ilçelerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. İlçe incelemelerine Vali Hasan Canpolat’ın yanı sıra Vali Yardımcıları Halil İbrahim Ertekin, İ.Hayrullah Sun, İl Jandarma Alay Komutanı Jan.Kd.Albay Cemal Temizöz, İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili ve Tarım İl Müdürü Yusuf Gülsever katıldı.

İlk olarak Tavas’ın Altıova köyüne giden Vali Canpolat ve beraberindeki heyet Altınova köyünde uygulanmakta olan hayvancılık projesi hakkında bilgi alarak incelemelerde bulundu. Vatandaşlarla da bir araya gelerek sohbet eden Vali Canpolat, “ Denizli ve ilçeleri önemli bir tarım potansiyeline sahip. Bir çok ilçemiz bu potansiyeli harekete geçirmiş durumda. Modern tarım metodlarının uygulanması tarımımızın gelişmesini daha da hızlandıracaktır” dedi.

Daha sonra Kızılca kasabasına geçen Vali Canpolat, leblebi üreticileri ile bir araya geldi ve sorunlarını dinledi. Vali Canpolat Kızılca’nın üretkenliğine değinerek üreticilerin ortak bir irade ortaya koymaları durumunda devletin desteklerinden daha etkin yararlanabileceklerini belirtti.

Leblebi sanayi sitesini de ziyaret eden Vali Canpolat buradaki incelemelerinin ardından Acıpayam’ın Alaaddin kasabasında vatandaşlarla bir araya gelerek vatandaşlarla sohbet etti. Acıpayam’da kurulu bulunan Aynes Süt ve Süt ürünleri fabrikasında da incelemelerde bulunan Vali Canpolat, Yumrutaş Organize Sanayi Bölgesinde de incelemelerde bulundu.

Yapımı devam eden özel sektöre ait Atasancak Çiftliği’nde de incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi alan Vali Canpolat, Yeşilyuva beldesinde ayakkabı üreticileri ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Vali Canpolat, küresel rekabet ortamında özel sektör ve kamunun nasıl daha iyi bir noktaya gelinebileceği noktasında ortak bir şekilde çalışma yapması gerektiğini belirterek “Yapılan bir iş dünya çapında kabül görüyor, satılıyorsa başarılı olunuyor ve ayakta kalınabiliyor. Yeşilyuva ayakkabı üreticileri devletin destek ve teşviklerinden yararlanmalı, sadece iç pazara yönelik değil ihracata yönelik de üretim yapmalıdır. Üreticilerin birleşip şirketleşmeye giderek üretilen ürünlerin iç ve dış piyasalarda pazarlaması daha etkin yapılabilir” dedi.

Ayakkabı Sanayi Sitesinde de incelemeler yapan Vali Canpolat, Yatağan beldesine geçerek bıçak üreticileri ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Vali Canpolat buradaki konuşmasında geleneksel üretime dayalı üretime ve dolayısıyla Yatağan’daki bıçakçılığa verdikleri öneme değinerek “Yatağan’ın palası gibi Japonların Samuray kılıcı var ve bu kılıçlar yüksek fiyatlarla alıcı bulabiliyor. Yatağan’da üretilen bıçak ve palanın da bu şekilde dünya çapında alıcı bulması ve tanınmaması için hiçbir sebep yok. Üreticilerimizin bu noktada şirketleşmesi gerekiyor” dedi.    Son olarak Serinhisar ilçesinde leblebi üreticileri ile bir araya gelen ve sorunlarını dinleyen Vali Canpolat, yapımı devam eden Leblebiciler Sanayi Sitesinde de incelemelerde bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı