REKLAMI GEÇ

‘Çorum’ dedi kaybetti

‘Çorum’ dedi kaybetti

Türkiye’nin leblebi üretiminin yüzde 70’ini karşılayan Denizli, Kanal D’deki yarışmada final sorusu oldu. Yarışmacı sorunun cevabına Denizli yerine “Çorum” deyince 4 bin 500 lira kaybetti.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 27 Eylül 2014 Cumartesi, 10:35

Kanal D’de bu sezon da devam eden ‘Şansa Davet’ isimli yarışmada Denizli’nin leblebisi soru oldu. Bir alışveriş merkezine kurulan stüdyoda yarışmacıların 15 bin lirayı gönlünce harcayıp, ardından da soruları bildikçe hediye kazanmalarına dayalı programın son bölümü hayli heyecanlı geçti.

LEBLEBİ SORUSU
İstanbul’dan Süreyya ve Hüseyin Öztürk çiftinin iki kızıyla birlikte katıldığı yarışmanın finalinde yanlış cevaplardan ötürü 4 bin 500 liralık ödül kaldı. Yiğit Alıcı’nın sunduğu yarışmanın final sorusu olarak ise Denizli’nin leblebisi soruldu. Finalde aile adına yarışan Süreyya Öztürk’e “Türkiye’de leblebi üretiminin yüzde 70’i nerede yapılır?” diye soruldu.

ÇORUM MU DENİZLİ Mİ?
Şıkların arasında ise Çorum, Denizli, Lüleburgaz ve Gaziantep bulunuyordu. Finalist yarışmacı, sorunun Denizli ile ilgili kısmında, “Denizli’yi biliyorum, horozu ile meşhurdur. Hem haritaya baktığımızda Denizli aşağılarda kalıyor, leblebi üretimine uygun değildir diye düşünüyorum” dedi.

Yarışmacı soruya ‘Çorum’ yanıtını verince 4 bin 500 lira kaybetti. Öztürk ailesi yarışmanın sonucunda 7 bin 500 liralık ödülle ayrılırken, Denizli’nin leblebisinin ününün Çorum’u geçtiği yarışma programında da kayıtlara geçmiş oldu.

Yorumlar

Hüseyin Gönüllü   -  Bağlantı 4 Kasım 2014, 13:48

Denizli’nin bilinmemesinden ders çıkarmak gerek. Denizli’nin sadece tekstili ile değil leblebisi, kirazı ve üzümü ile tanınması gerekiyor. Kooperatiflerin, üniversitenin ve odaların esnafın ve üreticinin markalaşmasına yardımcı olmasında yarar var.

alicnkya   -  Bağlantı 27 Eylül 2014, 11:18

türkiyede çoğu kişi öyle düşünüyor ama yavaş yavaş herkes öğrenmeye başladı ortaokul öğrencilerinde dahi leblebi nereden geliyor dendiğinde denizli diyorlar tabiiki çorum diyen var ama denizliyi kimse unutmamalı

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı