REKLAMI GEÇ

Demir dövdüler, zeybek oynadılar

Demir dövdüler, zeybek oynadılar

Serinhisar ilçesinin bıçak üretimiyle ünlü Yatağan Mahallesi’nde bu yıl 22’ncisi düzenlenen geleneksel bıçakçılık festivalinin açılışında AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan ve CHP Denizli Kazım Arslan sembolik olarak demir dövdü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Eylül 2017 Pazar, 13:36

Serinhisar ilçesinde 22’nci Yatağan Bıçakçılık Festivali dün (cumartesi) başladı. İlçeye 15 kilometre uzaklıktaki bıçak üretimiyle ünlü Yatağan Mahallesi’nde, festival kapsamında mehteran takımı eşliğinde kortej yürüyüşü düzenlendi. Festivalin açılışına, AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, AK Partili Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş, çevre ilçelerin belediye başkanları ve çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Festival alanında konuşan Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş, Yatağan’ın ürettiği bıçaklarla Türk kültüründe önemli bir yerinin bulunduğunu söyledi.

Yatağan’ın ve usta ellerden çıkan bıçakların tanıtımına düzenledikleri festival ile katkıda bulunmak istediklerini kaydeden Kobaş, “Yatağanımızın bu özelliğini festivaller ve şenliklerle tanıtmaya çalışıyoruz. Bu festivali bugünlere getirenlere çok teşekkür ederim. Festivaller tanıtımın yanında bir eğlence olarak yapılıyor. Festivallerin hedefi tanıtım olmalıdır” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından, AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan ve CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, sembolik olarak demir dövdü. Daha sonra açılışa katılan diğer protokol üyeleri geleneksel olarak yapılan sembolik demir dövme işlemini gerçekleştirdi. Protokol üyeleri ardından alana kurulan stantları gezerek, usta ellerden çıkan Yatağan bıçaklarını inceledi. İki gün sürecek festival kapsamında konserler düzenlenecek, bıçak ve çakı yarışmaları gerçekleştirilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı