REKLAMI GEÇ

Kefe Yaylası misafirlerini bekliyor

Kefe Yaylası misafirlerini bekliyor

Türkiye’nin en güzel yaylarından olan Yatağan-Kefe Yaylası, 31 Temmuz ile 1 ve 2 Ağustos günlerinde görkemli bir festivale ev sahipliği yapacak.

/ DENİZLİHABER / 30 Temmuz 2009 Perşembe, 10:11

Denizli ve çevresinden her yıl 10 binlerce insanın katıldığı Yatağan Bıçakçılık Festivali ve Kefe Yaylası Şenlikleri, bu yıl Yatağan Belediye Başkanı Tuncer Tunçbilek’in katkılarıyla dev bir şölene dönüşecek. Binlerce ailenin kamp kuracağı yaylada, sürpriz sanatçılar ve etkinliklerle unutulmaz bir Kefe Yaylası Şenliği yaşanacak.

Misafirler, 1350 metre yüksekliğinde, yaz mevsiminin kavurucu sıcağından çok uzakta, 18 derecede, ardıç ve karaçam ormanlarıyla kaplı Kefe Yaylası’nın serinliğinde, kültürel ve sosyal etkinliklerle eğlenceli 3 gün geçirecekler. Mithat Körler ve Mustafa Yıldızdoğan’ın yanı sıra sürpriz sanatçılarla müzik ziyafeti çekilirken, diğer yandan bıçakçılık ve kılıç yarışmaları ile o yıl içinde üretilen en iyi eserler seçilecek ve ustaları ödüllendirilecek.

Kefe Yaylası, temiz havası, tatlı suları ve müthiş doğası ile her yıl ziyaretçilerini büyülüyor.
Yatağan Belediye Başkanı Tuncer Tunçbilek, Kefe’nin güzelliğini, Yatağan’ı, demircilik mesleğini tüm Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmak amacıyla ve festivalin kusursuz geçmesi için tüm imkanlarını seferber ettiklerini söyledi. Tunçbilek, “Yaylamız Türkiye’nin en güzel yaylarından biridir. Biz de Türkiye’nin en iddialı festivallerinden birini gerçekleştireceğiz. Tüm Denizli halkını festivale bekliyoruz” diye konuştu.

Festivalin 1994’den beri her yıl Ağustos’un ilk haftası yapıldığını kaydeden Tunçbilek, amaçlarının ulusal ve uluslararası düzeyde Yatağan’ı, Yatağanlıyı ve Yatağanlının ata mesleği olan kılıç üretimini tanıtmak olduğunu söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı