REKLAMI GEÇ

Kobaş, şehitle ilgili sözlerinde pot üstüne pot kırdı

Kobaş, şehitle ilgili sözlerinde pot üstüne pot kırdı

Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş, Diyarbakır’da şehit düşen Özel Harekat Şube Müdürü Ahmet Kabukçu ile ilgili konuşmasında, “Bugün bizim Serinhisar olarak kıvanç ve mutluluk günümüz. Çok şükür bir şehidimiz daha var” sözlerinin çarpıtıldığını iddia edip, bu sözlerini haber yapanları suçladı. Ancak, Kobaş’ın sadece tartışılan sözleri kullanmadığı “İyi ki varlar, iyi ki onlar şehit oldular. Yoksa biz burada bu şekilde ne röportaj yaparbilirdik ne de burada dolaşabilirdik” dediği de ortaya çıktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Aralık 2015 Perşembe, 11:25

Serinhisarlı Özel Harekat Şube Müdürü Ahmet Kabukçu’nun geçici görevli gittiği Diyarbakır’da PKK’lı teröristlerin hain saldırısında şehit düşmesi Denizli’de büyük üzüntü yaratırken, Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş’ın sözleri kamuoyunda şok yarattı ve büyük tepki çekti.

Şehit haberinin baba ocağına ulaştığı gün ajansların kendisine uzattığı mikrofonlara konuşan Kobaş, “Bugün bizim Serinhisar olarak kıvanç ve mutluluk günümüz. Çok şükür bir şehidimiz daha var” ifadesini kullandı. Bu sözlerini Denizlihaber.com kendisiyle de konuşarak haber yaptı.

Denizlihaber.com’un sorusunu yanıtlayan ve o açıklamasında sevindiğini ifade etmediğini savunan Kobaş, “Bizim için şehitlik önemli bir mertebedir. Vatan savunması adına yaşamlarını yitirenler bizim için çok önemli. Açıklamamdan sevinçli olduğumuzu çıkarmak, sevindiğimizi düşünmek anlamsız bir tutum. Böyle bir yaklaşım içinde olanların da bakış açılarından şüphe ederim. Yalnızca şehadet mertebesine ulaşan bir hemşerimiz için gururlandığımızı ifade etmek istedik” demişti.

TEPKİ ÇEKİNCE SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞIM YAPTI
“Bugün bizim Serinhisar olarak kıvanç ve mutluluk günümüz. Çok şükür bir şehidimiz daha var” sözleri nedeniyle büyük tepki toplayan Kobaş, bunun üzerine Serinhisar Belediyesi’nin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Açıklamada, konuşmasının bazı haber kaynakları tarafından yanlış anlaşılmaya sebep olacak şekilde haber yapıldığını ve gereksiz yere kamuoyu oluşturulduğunu iddia eden Kobaş, şu ifadelere yer verdi:

“Açıklamada sevindiğimizi ifade etmedim. Bizim için şehitlik önemli bir mertebedir. Vatan savunması adına yaşamlarını yitirenler bizim için çok önemli. Açıklamamdan sevinçli olduğumuzu çıkarmak, sevindiğimizi düşünmek anlamsız bir tutum. Böyle bir yaklaşım içinde olanların da bakış açılarından şüphe ederim.Yalnızca şehadet mertebesine ulaşan bir hemşerimiz için gururlandığımızı ifade etmek istedik.”

denizli-serinhisar-belediye-baskani-mehmet-kobus-sehit-sozleri-anons

İŞTE KOBAŞ’IN O AÇIKLAMASININ TAM METNİ
Serinhisar Belediye Başkanı mehmet Kobaş’ın mikrofanlara söylediklerini unutup, yalanlama yolunu seçtiği o açıklamasında sadece “Bugün bizim Serinhisar olarak kıvanç ve mutluluk günümüz. Çok şükür bir şehidimiz daha var” demediği, “İyi ki varlar, iyi ki onlar şehit oldular. Yoksa biz burada bu şekilde ne röportaj yaparbilirdik ne de burada dolaşabilirdik” ifadesini kullandığı da ortaya çıktı. İşte Kobaş’ın satır satır şehitle ilgili söyledikleri…

“ÇOK ŞÜKÜR ŞEHİDİMİZ VAR” DİYOR
“Güzel bir ortam değil. Ancak bunlar hayatın içinde olan şeyler. Olaylar maalesef 84’ten beri devam ediyor. Çok üzgünüz. Şu anda sözün bittiği yer gibi duruyor ama sözün bittiği yer değil. Artık bugün bizim Serinhisar olarak kıvanç ve mutluluk günümüz. Çok şükür bir şehidimiz daha var. Tabii zor bir olay. Ancak şu var ki, şehitliği göze alamazsak bağımsızlık bir yerde hakkımız olmaz. İllaki bir şeyin bedeli vardır. Maalesef şehitlikte işte bu özgür yaşamanın, bağımsız kalmanın bedeli.

Şehidimizin maalesef üç çocuğu var. Babası yaşlı, annesi vefat etmişti. 83 yaşında olan babası haberi alınca fenalaştı ve hastaneye kaldırdık. Şehidimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Geride kalanlara sabır diliyorum. Bir an önce bu işin bitip başka da şehitler gelsin istemiyoruz. Ancak bunun için tek taraflı bir çaba yetiyor. Mutlaka karşı taraftan da bir cevap bulmamız gerekiyor. Onlar bu şekilde devam ettiği sürece, eğer biz de bu şekilde karşılık vermek zorunda kalırsak şehitleri karşılamaya hazır olmamız gerekiyor. Bunlar hayatın içinde olan şeyler.

Acı düştüğü yeri yakıyor. Bizler burada konuşurken bile titriyoruz ama bir de bunun düştüğü yeri düşünün, ailenin feryatlarının düşünün. Ben çok şehidin ailesine haber vermek zorunda kaldım. Allah kimsenin başına vermesin. Eğer özgür yaşıyorsak, eğer rahat rahat dolaşıyorsak, rahat rahat nefes alabiliyorsak bunları şehitlerimize borçluyuz.

sehit-haberi-serinhisar-ulasti-anons

“İYİ Kİ ŞEHİT OLDULAR, YOKSA NE RÖPORTAJ YAPABİLİRDİK NE DOLAŞABİLİRDİK”
Şehitliği göze alamayan milletler mutlaka ve mutlaka başka türlü bir şeye maruz kalırlar. Biz onu istemediğimiz için şehitler bir yerde normalleşiyor. Zor bir durum. Diyecek laf yok ama biz gururluyuz. Şehitlik mertebe olarak, sıddıklar ve evliyalar mertebesinde olan bir şeydir. Artık şehidimiz Allah rahmet eylesin. İyi ki varlar, iyi ki onlar şehit oldular. Yoksa biz burada bu şekilde ne röportaj yaparbilirdik ne de burada dolaşabilirdik.”

denizli-serinhisar-baskan-kobas-serinhisarlilar-lahana-anons
SERİNHİSARLILARA “LAHANA GİBİYİZ” DEMİŞTİ

Kobaş’ın geçmişte de tepki çeken sözleri olmuştu. Bunlardan birisinde Serinhisar Belediyesi’nin internet sayfasına “Biz Serinhisar olarak lahana gibiyiz. Hep kendi kendimizi üst üste örtüyoruz” diye yazmıştı.

denizli-serinhisar-belediye-hoparlorunden-kahramanlik-turkuleri-anons

30 AĞUSTOS’TA HASAN MUTLUCAN TÜRKÜLERİ
Geçen yıl 30 Ağustos günü de Serinhisar Belediyesi’nin hoparlöründen “Hasan Mutlucan’dan kahramanlık türküleri”nin duyulmasıyla 12 Eylül darbesini hatırlayanlar irkilmiş, “ne oluyor?” diye birbirine sormuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı