REKLAMI GEÇ

Kobaş: Serinhisar olarak lahana gibiyiz

Kobaş: Serinhisar olarak lahana gibiyiz

Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş, Serinhisarlılar için “lahana gibiyiz” benzetmesinde bulundu. Devamında da “Yabancıdan, değişik düşünenden hoşlanmıyoruz ve ilçemize almıyoruz” diye ilave etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Temmuz 2015 Salı, 16:40

Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş, geçen yıl ilçede yayımlanan yerel gazetede yer alan yazısında “Bir ilçe 41 yılda değişmez mi?” diye sormuş, Serinhisar’daki sosyal hayatı ve ilçe halkının yabancıya karşı tutumunu eleştirmişti.

Yaklaşık 10 ay sonra bu kez belediyenin resmi web sitesindek ‘Başkanın Mesajı’ bölümünde ilçe halkına seslenen Kobaş, bu kez de “lahana gibiyiz” ifadesini kullandı. Kobaş, “Serinhisar’ın pazarcısı, leblebicisi, nakliyatçısı Türkiye’yi dolaşır. Ekonomik girdisi çok iyidir. Ama yabancıdan rahatsız olur. Biz Serinhisar olarak lahana gibiyiz. Hep kendi kendimizi üst üste örtüyoruz” dedi.

“BİZİM TOPLUMUMUZA UYMAZ AMA…”
Serinhisarlıların bazı alışkanlıklarını değiştirmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Kobaş, “Gelişmiş toplumlarda herkes kendi hayatını yaşar, kimse kimseye karışamaz. Aile içinde bile. İyi midir? Tartışılır. Bizim toplumumuza uymaz. Ama ben fakir biriysem topluma uyacağım diye, el ayıplamasın diye toplumdaki zengin şahıslar 3 gün düğün yaptığı için borç bulup 3 gün düğün yaparsam, kendi ocağıma incir ağacını kendim dikerim. Sözün kısası; toplumsal değerlerimize çok değer verelim ama hiçbir değeri olmayan konularda da ‘başkaları ne der’ diyerek kendimizi ateşe atmayalım” dedi.

“SERİNHİSARLI ALIŞKANLIKLARINI DEĞİŞTİRMİYOR”
Serinhisar pazarcı esnafı ile ilçeye bağlanan Yassıhöyük veya Karahöyük mahallerinden gelen vatandaşlar arasında yaşanan kabullenememe sorununa da işaret eden Kobaş, şunları kaydetti:

“Bakınız Serinhisar’ın pazarcısı, leblebicisi, nakliyatçısı bütün Türkiye’yi dolaşır. Ekonomik girdisi çok iyidir. Ama yabancıdan rahatsız olur. Çünkü alıştığı , kolayına gelen, yanlış olsa bile herkes doğru kabul ettiği için kimsenin bir şey demediği bir ortamda rahat rahat yaşıyor. Yani çağ, toplum yaşantısı,teknoloji, bilim, kültür değişse de Serinhisarlı kardeşlerim alışkanlıklarını değiştirmek istemiyor. İyi mi? İyi olsaydı bugüne kadar ilçenin durumu başka türlü olur, yakın dış mahalleler siyasi olarak bize bağlı olmasa bile alışveriş için bize gelirdi.

İşte baştan beri anlatmaya çalıştığım budur. Biz Serinhisar olarak lahana gibiyiz. Hep kendi kendimize, üst üste örtüyoruz. Gül gibi, herhangi bir çiçek gibi açılmıyoruz. Hepimiz doğru da olsa yanlış olsa aynı şeyleri düşünüyoruz bu bizi rahatsız etmiyor hatta rahatlatıyor. Bunun sonucu olarak da yabancıdan, değişik düşünenden hoşlanmıyoruz ve ilçemize almıyoruz. Hal böyleyken Serinhisar’a 10 değil 100 mahalle bağlasan, bağlanan mahallelerin gönlünü, kalbini bağlayamadıktan sonra ne yazar?”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı