REKLAMI GEÇ

Bu kurs acemi kasaplar için

Bu kurs acemi kasaplar için

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, vatandaşların daha bilinçli kesim işlemi yapabilmelerini sağlamak amacıyla Serinhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından küçük-büyük baş hayvan kesimi (kurban kesimi) kursu açılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Eylül 2016 Perşembe, 14:51

Her Kurban Bayramı’nda yaşanan acemi kasap vakalarının tekrarı olmasın diye Serinhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü kurban kesim düzenleyecek. Kendi kurbanını kendisi kesmek isteyenler, yarın çalışma saati bitimine kadar kursa kayıt yaptırabilecek.

Kursa katılanlara çevre ve çevre bilinci, kurban kesmenin önemi, anlamı, davranış kuralları, temizlik, kurban kesiminde dikkat edilecek hususlar, insan sağlığı açısından alınması gereken tedbirler, yaralanmalara karşı önlemler ve ilk yardım, hayvan sağlığı, kesim öncesi ve sonrası muayene konularında eğitim verilecek.

Kursta kurban kesimi, etlerin ve derinin saklanması ile sakatatların çıkarılmasında dikkat edilecek hususlar, derinin yüzülmesi, etlerin parçalanması, et ve kemiğin birbirinden ayrılması da uygulamalı olarak gösterilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı