REKLAMI GEÇ

ORUÇ TUTANLARI YAYLAYA ÇAĞIRDI

ORUÇ TUTANLARI YAYLAYA ÇAĞIRDI

Denizli’nin Serinhisar ilçesine bağlı Yatağan Belediye Başkanı Tuncer Tunçbilek, serin bir ortamda, bol temiz hava ve oksijenle oruç tutmak isteyenleri Kefe Yaylası’na davet etti.

/ DENİZLİHABER / 23 Ağustos 2010 Pazartesi, 16:52

Kefe Yaylası’nın tanıtımı için her yıl geleneksel olarak festival düzenlediklerini belirten Belediye Başkanı Tunçbilek, il merkezinde 40 dereceyi geçen hava sıcaklığına rağmen Kefe Yaylasın’ da gündüz sıcaklığın 20 -23 derece akşam ise 17 -18 derece olduğunu kaydetti.

Kefe Yaylası’nın, yayla turizmi bakımından da önemli olduğunu dile getiren Başkan Tunçbilek, Kefe Yaylasında, elektrik, içme suyu, 5 adet çeşme, at biniş parkurları, tuvaletler, banyolar, fırın, lokanta, market, mescit başta olmak üzere tüm alt yapısının mevcut olduğunu söyledi.

Kefe Yaylası’nın Yatağan’a 5 kilometre mesafede olduğunu, Yatağan ile Honaz ilçesinin bazı köylerini birbirine bağlayan asfalt yol üzerinde yer aldığını dile getiren Başkan Tunçbilek, 1100 metre rakımlı yaylada karaçam, kızılçam ve ardıç ağaçlarının bol miktarda bulunduğunu aktardı.

Kefe Yaylası’na 10 bin çadırın kurulabileceğini anlatan Tunçbilek, “Kasabanın içinden geçerek Kefe yaylası yoluna yöneliyoruz. Yol asfalt ve bakımlı olduğu için araçlarla rahatça çıkılabiliyor. Yaz mevsiminde buraya çok rahat kamp kurulabiliyor ve bütün ihtiyaçlar buradan temin ederek günlerce kalınabiliyor. Öyle ki kasabalılar ve yakın köylerden gelenler burada yetiştirdiği sebze ve meyveleri, kasaplar etlerini satışa sunuyor. Yurdumuzda yayla turizmine en güzel örnek burası olsa gerek. Her yıl il merkez ve çevre illerden binlerce vatandaşımız burada çadır kurarak güzel bir yaz geçiriyor. Kefe Yaylası’ndaki tüm imkânlardan faydalanmak ve çadır kurup konaklamak ise günlüğü sadece 10 lira. İnsanlarımız şehir merkezlerinde sıcaktan uyuyamazken, oruçlarını büyük sıkıntılar içinde tutarken, biz Kefe’de geceleri yorgan ve battaniye örtünerek uyuyabiliyoruz. Herkesi Yatağan’a Kefe Yaylası’na davet ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı