REKLAMI GEÇ

Ret oyu verdi, görevinden oldu

Ret oyu verdi, görevinden oldu

Serinhisar Belediye Meclisi’nde AK Parti 1. sıra meclis üyesi Muhammet Emre Kabukçu’nun meclis üyeliğinin düşürülmesini teklif eden Serinhisar’ın AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Kobaş, ret oyu kullanan yardımcısı Aydın Canbeldek’i görevden aldı. Görevden alma yazısı, meclis toplantısından bir saat sonra Canbeldek’e ulaştı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Mart 2016 Cumartesi, 13:33

Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş yine tartışılan bir karara imza attı. Meclis toplantılarına katılmadığı iddiasıyla AK Parti’li meclis üyesi Muhammet Emre Kabukçu’nun üyeliğinin düşürülmesini isteyen Kobaş, konuyu bir kez daha son toplantıya taşıdı.

Kabukçu’nun meclis üyeliğinin düşürülmesini oylamaya sunan Başkan Kobaş, istediği sonucu alamadı. 3 üye Kabukçu’nun üyeliğinin düşürülmesi yönünde oy kullanırken, 3 üye ret oyu kullandı, 3 üye de çekimser kaldı.

YARDIMCISI RET OYU KULLANINCA
Başkan Mehmet Kobaş, üyeler Ethem Karakent ve Muhammet Çoban Kabukçu’nun üyeliğinin düşürülmesi yönünde oy kullanırken, AK Partili meclis üyesi, aynı zamanda da Belediye Başkanı Mehmet Kobaş’ın yardımcısı olan Aydın Canbeldek ret oyu kullananlar arasında yer aldı. Yardımcısının kendi düşüncesine uygun oy kullanmaması Başkan Kobaş’ı kızdırdı.

TOPLANTIDAN BİR SAAT SONRA GÖREVDEN ALDI
Kabukçu’nun meclis üyeliğini sona erdiremeyen Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş, kendisi gibi düşünmeyen ve kabul oyu kullanmayan Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Canbeldek’i görevden aldı. Canbeldek’e görevden alma yazısı meclis toplantısından bir saat sonra ulaştı.

GEÇEN YIL DA GÖREVDEN ALMIŞTI
Geçtiğimiz yıl ocak ayında da borçlanma yetkisi konusunda ters düştüğü Yardımcısı Canbeldek’i görevden alan Başkan Kobaş, mart ayında yeniden başkanlığa getirmişti. Başkan Kobaş meclisten borçlanma yetkisi istemiş, ancak usul hatası yaparak, teklifini komisyona havale etmek yerine hızla yetkinin oylanmasını istemişti. Canbeldek ve diğer üyeler de usul hatası olacağı ve bu sorumluluğu alamayacakları için teklifi reddetmişlerdi.

KABUKÇU’NUN PARTİYE ÇOK EMEĞİ VAR
Yaşanan meclis üyeliğinin düşürülmesi oylaması ve görevden alınması sürecini değerlendiren Serinhisar Belediye Meclis Üyesi Aydın Canbeldek, “AK Parti’nin kurulmasından sonra Serinhisar’da ilçe başkanlığı yapan, milletvekili aday adayı olan ve partinin büyümesi için büyük emekler sarf eden Muhammet Emre Kabukçu’nun meclis üyeliğinin düşürülmesine gönlüm razı olmadı. Kabukçu’nun meclis üyeliğinin düşürülmesi konusundaki oylamada RET oyu kullandığım için Belediye Başkanımız beni görevden aldığını söyledi ve görevden alınma yazımda bir saat sonra bana iletildi” dedi.

(Kaynak: Acıpayamgazetesi.com)

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı