REKLAMI GEÇ

Serinhisar Belediyesi logosunu yeniledi

Serinhisar Belediyesi logosunu yeniledi

Serinhisar Belediyesi’nin mevcut logonun ilçenin köklü geçmişini, sosyal, kültürel ve coğrafi özelliklerini yansıtamadığı gerekçesiyle düzenlediği logo yarışması sonuçlandı. 22 eserin katıldığı yarışmada, birinci seçilen Gamze Kıranta’nın hazırladığı, Serinhisar’ın leblebisi, kalesi ve Yatağan’ın bıçağının yer aldığı logo, belediyenin yeni logosu olarak belirlendi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 19 Haziran 2015 Cuma, 18:30

Serinhisar Belediyesi’nin, mevcut logonun dijital ortamda vektörel çizim halinin bulunmaması ve çağın standartlarından uzak olması nedeniyle yeni bir logoya ihtiyaç duyulduğu gerekçesiyle düzenlediği logo yarışmasına 22 eser katıldı. 

Serinhisar Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Canbeldek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Kabukçu, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Selçuk, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Mustafa Özhanoğlu, Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Zeynep Ulaş, SEKÜYAD Başkan Yardımcısı İbrahim Gebeş ve Yatağan Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Başkanı Alim Ayduran’dan oluşan jüri üyeleri tarafından değerlendirilen 22 eser arasında Gamze Kıranta’nın çizdiği logo birinci seçildi.

Isparta Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu ve bir tekstil firmasında tasarımcı olarak çalışan Gamze Kıranta’ya 2 bin 500 liralık büyük ödülü kazandıran logoda, Serinhisar’ın leblebisi, kalesi, toprak bardağı ile Yatağan’ın bıçakları temsil ediliyor.

URGAN VE TÜTÜNCÜLÜK YOK
Eski logodaki, Serinhisar’da unutulmaya yüz tutmuş urgancılık ile ilçe halkının en önemli geçim kaynağı olan tütüncülük yeni logoda yer almadı. Urgancılığın yerini Yatağan’ın bıçakları, tütüncülüğün yerini ise leblebicilik aldı.

Yorumlar

serinhisarlı   -  Bağlantı 20 Haziran 2015, 09:55

eskisi daha iyiydi ayrıda haberimiz yok böyle bi yarışmadan grafiker olarak gereğini yapardık ödül de istemezdik. şaşırmadım neyse

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı