REKLAMI GEÇ

SERİNHİSAR’DA CAM BONCUK KURSU

SERİNHİSAR’DA CAM BONCUK KURSU

Serinhisar Halk Eğitim Merkezi ve İŞKUR işbirliği ile ”Mandrel ile Cam Boncuk Yapımı” kursu açıldı. Kursa, 20 kadın kursiyer katılıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Aralık 2014 Çarşamba, 10:31

Serinhisarlı kadınlar aile ekonomisine katkıda bulunmak için cam boncuk yapımını öğreniyor. Halk Eğitim Merkezi ile İŞKUR’un birlikte açtığı kursa 20 kadın kursiyer katıldı.

Serinhisar Milli Eğitim Müdürü Ramazan Kabukçu, Şube müdürleri Ahmet Dönmez ve Mehmet İşleyen ile Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Selçuk, kursiyerlerin çalıştığı atölyeyi ziyaret etti.

Kurs hakkında bilgi veren Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Selçuk, kursiyerlere cam boncuk yapımındaki geleneksel ‘Lampworking’ yönteminin öğretildiğini ve oksijen kaynağı olarak oksijen tüpleri ya da oksijen jeneratörler kullanıldığını belirtti. Kadınların bin 200 derece ısıda cam boncuk yapmayı öğrendiğini vurgulayan Selçuk, kurstan çok kursiyerlerin yaptığı ilginç cam boncukların büyük ilgi gördüğünü söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Kabukçu ise, “Hanımlarımızın ev ekonomilerine katkı sağlamalarını amaçlayarak Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz ile İŞKUR işbirliği ile kurs açtık. Bu kurs sayesinde kadınlar hem zevkli bir hobi edinmiş hem de yaptıkları boncukları satarak aile ekonomilerine katkı sağlamış olacaklar” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı