REKLAMI GEÇ

Tarla faresiyle dört koldan mücadele

Tarla faresiyle dört koldan mücadele

Göçmen kuşları leylekler göç etti, tarla fareleriyle ilaçlı mücadele dönemi başladı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü görevlilerinin yönlendirmesiyle yürütülen çalışmalarda, tarla fareleri yuvalarına zehirli yemler konuluyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Ekim 2015 Cumartesi, 11:36

 

Bu yıl Acıpayam, Serinhisar, Tavas, Çardak, Bozkurt, Çivril ve Baklan’da tarla farelerinin yoğun görülmesi, bu ilçelerdeki üreticileri perişan etti. Ürün kaybı yaşayan üreticiler, mücadelede önemli bir yer tutan leyleklerin göçünün ardından ilaçlı mücadeleye geçti.

SERİNHİSAR’DA HER YUVAYA ZEHİR
Tarla faresinin doğal düşmanı olan leyleklerin daha sıcak ülkelere göç etmesinin ardından Bozkurt ve Çardak’ta başlatılan toplu ve taramalı mücadele çalışmasına Serinhisar’da devam edildi. Serinhisar Belediyesi, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Serinhisar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Acıpayam Ziraat Odası, Acıpayam Et ve Süt Birliği, Serinhisar Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı, Ayaz Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Yüreğil Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Yatağan Sulama Kooperatifi ve ilgili muhtarlıkların desteğiyle tarla farelerinin yuva girişlerine zehirli yem konuldu. 300 kilo zehirli yemin kullanıldığı çalışmaya 250 dolayında üretici katıldı.

tarla_faresi_mucadele_calismasi_serinhisar-ic

MÜCADELE İÇİN EN UYGUN DÖNEM
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, tarla faresi ile mücadelede en uygun olduğu döneme girildiğini, Serinhisar’daki çalışmanın Kalınharman, Taşkuyu ve Hacıhamza mevkilerinde gerçekleştirildiğini bildirdi.

Bu yıl tarla farelerinin üreticilere büyük zarar verdiğini anımsatan Kutlu, “Denizli’de dört koldan tarla faresi ile mücadele başlattık. Tarla faresinin doğal düşmanı olan leylekler daha sıcak ülkelere göç etti. Fare, kısa sürede hemen çoğalan bir canlı türü. Yazlık ürünlerin bittiği güzlük ekilişlerin başlamadığı bu günler tarla faresi ile mücadelenin en uygun olduğu dönemdir. Şu ana kadar üç ilçemizdeki tarım arazilerine 1 tonun üzerinde zehirli fare yemi bıraktık. Tarla farelerinin yuvalarına zehiri vatandaşlarımızla birlikte bırakıyoruz. Önce yuvalar belirleniyor sonra da zehirli yemler konuyor” dedi.

Yorumlar

Bakış Açısı   -  Bağlantı 24 Ekim 2015, 21:01

Toprağı zehirlemekle VATANDAŞI zehirliyorsunuz. Bu tarlalardan gelen ürünlere İŞARET konulmalı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı