REKLAMI GEÇ

TUNÇBİLEK “BİZ ÇİNİ GEÇERİZ”

TUNÇBİLEK “BİZ ÇİNİ GEÇERİZ”

Yatağan Belediye Başkanı Tuncer Tunçbilek, en büyük sıkıntılarının sağlıksız ortamlarda üretim yapmak olduğunu belirterek, ‘Sanayi sitesi yapılıp, orada üretime devam ettiğimiz zaman Çin’i bile geçeriz’ dedi.

/ DENİZLİHABER / 29 Aralık 2010 Çarşamba, 18:51

Serinhisar’a bağlı el yapımı bıçakları ile ünlü Yatağan’daki bıçak imalatçılarının merdiven altından kurtulacağı bildirildi. Yatağan Belediye Başkanı Tunçbilek, Osmanlı askerlerinin kullandığı palayla adını duyuran beldede atalarından kalma geleneklerle üretim yapan ustaların el emeğiyle imal ettikleri bıçak ve el aletlerinin yurt içinden ve yurt dışından çok rağbet gördüğünü kaydetti.

Üreticilerin en büyük sıkıntısının sağlıksız ortamlarda üretim yapmak olduğunu dile getiren Tunçbilek, daha sağlıklı koşullarda daha çok üretim yapılması için girişimlerde bulunduklarını vurguladı.
Tunçbilek, Sanayi Bakanlığı ve İl Özel İdaresi tarafından beldeye ‘Yatağan Küçük Sanayi Sitesi’ kurulması için çalışma başlatıldığını açıkladı. Beldede kurdukları kooperatife üye 220 imalatçının bulunduğunu dile getiren Tunçbilek, bıçak ustalarının sağlıksız şartlarda, merdiven altlarında imalat yapmaya çalıştığını ifade ederek, ‘Beldemizin girişinde sanayi sitesi kurulmak için ayrılan 130 dönümlük arazimiz var. Bu arazinin tüm altyapı çalışmalarını da bitirdik. Biz el emeği ile bıçak üreten imalatçılarımızın merdiven altlarından kurtularak, sağlıklı bir ortamda üretim yapmaya devam etmelerini istiyoruz. Kooperatifimizin 220 üyesi var. Belirlediğimiz alana 220 tane dükkan yapılması gerekiyor. Biz bu sanayi sitesi yapılıp, orada üretime devam ettiğimiz zaman Çin’i bile geçeriz’ diye konuştu.

Beldede Selçuklulardan bu yana bıçak, çakı, kama ve kılıç üretildiğini, üretilen ürünlerin satışında da sıkıntı çekilmediğini vurgulayan Başkan Tunçbilek, ‘Bıçak üreticilerimiz sipariş anlamında sıkıntı çekmiyorlar. Beldemizde el emeği göz nuru ile üretim yapan ustalarımızın ortaya çıkardığı ürünler çok kısa sürede satılıyor. Bizden ürünleri alıp ihracat yapanlar bile var. Kurduğumuz internet sitesi aracılığı ile de sanal ortamdan satış yapıyoruz. Beldemizin tanıtımı için her yıl festivaller düzenliyoruz. Sanayi sitesi yapıldığında üretimimizi en az üç katına çıkartabiliriz. Daha çok üretim yapıp daha çok satarak, ilimizin ve beldemizin ekonomisine canlılık getiririz. Şu an en büyük sıkıntımız sağlıksız ortamlarda üretim yapmamızdır’ dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı