REKLAMI GEÇ

YATAĞAN’DA 3 GÜN ŞENLİK VAR

YATAĞAN’DA 3 GÜN ŞENLİK VAR

Yatağan Beldesi bu yıl 17. gerçekleştirilecek olan Yatağan Bıçakçılık Festivali ve Kefe Yaylası şenliklerine hazırlanıyor. 5 Ağustos’ta başlayacak festivalde Yatağanlı bıçak ustaları, dev boyutlarda ürettikleri ürünleriyle Guinness Rekorlar Kitabı’na da başvuru yapacak.

/ DENİZLİHABER / 3 Ağustos 2010 Salı, 16:53

Denizli’nin Serinhisar ilçesine bağlı Yatağan Beldesinde, bu hafta sonu 17. si düzenlenecek olan Yatağan Bıçakçılık Festivali ve Kefe Yaylası Şenliklerine hazırlanıyor. Festival ve şenliklerin tanıtım toplantısı ise dün Basın Cemiyetinde Yatağan Belediye Başkanı Tuncer Tunçbilek tarafından yapıldı.

5-8 Ağustos 2010 tarihleri arsında 3 gün sürecek olan Bıçakçılık Festivali’nde, bu sene dev ürünler görücüye çıkacak. Yatağanlı ustalar, budama makası, çakı, çekiç, tüfek, bıçak imalatlarını, festival için dev boyutlarda ürettikleri ürünleriyle Guinness Rekorlar Kitabı’na da başvuruda yapacak.

Başkan Tunçbilek, Cuma günü başlayacak festivalin pazar günü sona ereceğini Festivalde bıçakçılık üzerine yarışmalar ve gösterilerin yanı sıra konserlerin de düzenleneceğini belirterek konuklara kesici alet atölyeleri gezdirilerek, bıçak yapımının incelikleri hakkında bilgi verileceğini söyledi.

Başkan Tunçbilek, 830 yıldır üretilen ünlü ‘Yatağan Palası’nın tanıtılması ve dış pazarlarda da söz sahibi olması gerektiğini belirterek, yetkililerden destek beklediklerini de söyledi.
Yatağan Beldesinde 250–300 arasında atölye bulunduğunu ve bu atölyelerin krizden etkilenmelerine karşın, kriz sonrasında Denizli’de ayakta kalan birkaç sektörden biri olduğuna da dikkat de çeken Başkan Tunçbilek, hafta sonu düzenlenecek olan bıçakçılık festivaline uluslararası nitelik kazandırmayı, dünyaca ünlü bıçak ustalarını, bu konuda çalışan yazarları, koleksiyon sahiplerini Yatağan’a davet ettiklerini de söyledi.

3 gün sürek olan festivalde şehit ailelerinde unutulmadığını söyleyen Başkan Tunçbilek “Bu günlerde Türk milleti olarak birlik ve beraberliği son derece büyük bir ihtiyacımız var. Bu vatan topraklarının korunmasında birlik ve beraberliğimizin sağlanmasında canlarını seve seve bu vatan uğruna veren şehitlerimizin ruhu için festivalin ilk günü olan Cuma günü Cuma namazına müteakip yaklaşık 130 Denizlili şehit ailelerinin katılımı ile şehitlerimizi anma töreni ve ardından 10 bin kişilik yemekli mevlidi şerif okutulacak. Ayrıca yine şehitlerimiz anısına Çal Tepesine zirve yürüyüşü de gerçekleştireceğiz. Bu muhteşem festivalimize tüm Denizlili halkımız davetlidir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı