REKLAMI GEÇ

YATAĞAN’DA DEV MANTAR

YATAĞAN’DA DEV MANTAR

Serinhisar’a bağlı el yapımı bıçakları ile ünlü Yatağan’da kahvehane işletmecisi tarafından bulunan 1 kg 330 gram ağırlığındaki dev mantar görenleri hayrete düşürüyor.

/ DENİZLİHABER / 24 Aralık 2010 Cuma, 18:03

Hafta sonu beldede Yatağan Dağına cıntar toplamaya giden Aşçı Kahvehanesi işletmecisi Vedat Aşçı, Sakarca Mevkii’nde çam pürçükleri arasında dev mantarı buldu. Mantarı gövdesinden keserek işlettiği kahvehaneye getiren Aşçı, işyerinde bulduğu mantarı sergilemeye başladı.

Dağda Vedat Aşçı’nın dev mantar bulduğunu duyan belde sakinleri de kahvehaneye gelerek mantarı inceliyor. Mantar’ın toprak yüzeyine çıkan bölümünün ağırlığının 1 kilogram 330 gram olduğunu, toprak içinde kalan kök kısmıyla birlikte mantarın ağırlığını 1,5 kilograma çıkabileceğini düşündüğünü belirten Vedat Aşçı, “Cıntar mevsiminde fırsat buldukça dağa çıkar mantar toplarım. Hafta sonu da cıntar toplamak için Yatağan Dağı’na çıkmıştım. Sakarca diye bildiğimiz mevkide çam pürçükleri arasında büyük bir tümsek fark ettim. Mantarı uzaktan kaya parçası zannettim. Pürçükleri temizlediğimde ise dev mantar ortaya çıktı. Halk arasında ‘Deve Mantarı’ olarak bilinen mantarı yanımdaki bıçakla kök kısmından kesip aldım. Kırılıp bozulmasın diye çantama da koymadan elimde beldeye kadar getirdim. Hassas terazide tarttığım mantar 1 kilogram 330 gram ağırlığında geldi. Bu bölgede yoğunlukla cıntar olur, mantar çok az çıkar eskilerden 800- 900 gram ağırlığında mantarlar bulunduğunu hatırlıyorum. Bu büyüklükteki ilk mantarı ben buldum. Dev mantarı merak edenler kahvehaneye akın ediyor. Zehirli olup olmadığın da da emin olamadığımız için pişirip yiyemiyoruz. Onun için bende dükkânım da mantarı sergilemeye karar verdim. Hiç olmazsa mantar görmeye gelenlere çay satıyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı