REKLAMI GEÇ

Yatağan’da festival zamanı

15. Yatağan Bıçakçılık Festivali ve Kefe Yaylası Şenlikleri, 1-3 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

/ DENİZLİHABER / 29 Temmuz 2008 Salı, 00:00

Yatağan Belediye Başkanı Nevzat Şenel, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde yaptığı basın toplantısında, 15. Yatağan Bıçakçılık Festivali ve Kefe Yaylası Şenlikleri’ne tüm halkı davet etti. Festival ve şenliğin yapılacağı Kefe Yaylası hakkında bilgi veren Şenel, yaylada 2000 kişinin yaşadığını ve yaylada her türlü ihtiyaca cevap verebilecek tesislerin bulunduğunu söyledi. Şenel, “Kefe Yaylası’nda, 400’e yakın çadırımız var. Fırın, kebap salonu, 2 tane büyük market, taze meyve ve sebze, günlük yoğurt mevcut. 15’incisini gerçekleştireceğimiz şenliğimiz ve festivalimizle, ürettiklerimizin tanıtımını yapıp, bıçak ve demir ürünlerini daha çok yere satabilmeyi amaçlıyoruz” dedi.

‘Kefe Yaylası’nda kene yok’

Kefe Yaylası’nda kene olduğuna dair söylentiler çıktığını hatırlatan Şenel, “Tüm bunlar yalan. Yaylamızda kene yok. Zaten öldürücü kene, Ege Bölgesi’nde pek görülmedi. Bizim yaylamızda da yok. Çadırların arasını ve açık alanları, düzenli olarak ilaçlıyoruz. Şu ana kadar bize ulaşan bir kene vakası olmadı” diye konuştu.

Şenel, önümüzdeki sene, yayladaki tesisleri soyunma odası da yapmayı planladıklarını belirterek, burada takımların kamp yapabilmesini sağlamak istediklerini söyledi.

1-2-3 Ağustos’ta yapılacak etkinliklere katılacaklardan, kişi başına 1 YTL ücret alınacağını ifade eden Şenel, Yatağan’ın Denizli’ye < ?xml:namespace prefix = st1 ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags” />40 kilometre, Kefe Yaylası’nın da Yağatan’a4 kilometreuzaklıkta olduğunu belirtti. Festival ve şenlik programı hakkında da bilgi veren Şenel, “Etkinliklerimiz, 1 Ağustos Cuma günü Göksel’in vereceği konser ile başlayacak. 2 Ağustos Cumartesi günü ise açılışın ardında, meşale yakımı ve festival ağası seçimi ve demir dövme gösterisi, protokol konuşmaları, Mehteran gösterisi ile Ozan Nihat ve Efe’nin konserleri var. 3 Ağustos Pazar günü ise yağlı güreşler var ve Yeşim Şimşek ile Murat Başaran konser verecek. Tüm halkımızı, yaylada yapılacak şenlik ve festivalimize bekliyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı