REKLAMI GEÇ

“9 asırlık çınar ağacını kurtarın” çağrısı

“9 asırlık çınar ağacını kurtarın” çağrısı

Tavas’ın Tekke Mahallesi’ndeki çınar ağacı yüzyıllara meydan okuyarak günümüze dek ayakta kaldı. Ancak, yaşlanan ağacı ikiye bölen yıldırımın bıraktığı hasarın giderilebilmesi için bakım yapılması gerekiyor.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 28 Haziran 2014 Cumartesi, 11:21

Tavas’ın Tekke Mahallesi’ndeki Mustafa Baba Sultan Türbesi’ne gidenler, dalları geniş bir alana yayılan dev bir çınar ağacıyla karşılaşıyor. 890 yaşında olduğu ifade edilen çınar ağacı, artık ayakta kalmakta zorlanıyor. Nedeni de yıldırımın gövdesine zarar vermesi.

Tekke Mahallesi’nde sekiz yıldır “türbedarlık” yapan Cafer Sadık Allın, yıldırım düşmesi sonucu ağacın gövdesinin ikiye ayrıldığını, bunun sonucunda dallarını taşıyamaz hale geldiğini söyledi. Çınar ağacının göz göre göre kurumasına gönüllerinin razı olmadığını belirten Allın, “Birkaç kez yetkililere bildirdik. Ancak en son 1991 yılında gelip, incelediler ve yaşının 867 olduğunu tescilleyip gittiler. Sonra bir daha ağaç ile ilgilenen olmadı” dedi.

Çınar ağacının artık dallarını taşıyamadığını ifade eden Cafer Sadık Allın, “Biz, bu ağacın dalları kırılmadan kurtarılmasını istiyoruz. Koruma için ne yapılması gerekiyorsa çok geç kalınmadan yapılmalı. Yetkilileri, Tekke Köyü’ne bekliyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Nisan 2024 Perşembe 8 25Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 5 23Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 9 15Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 4 22Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 7 24Çok Bulutlu