REKLAMI GEÇ

Buğdayın atası Siyez Tavas’ta toprakla buluştu

Buğdayın atası Siyez Tavas’ta toprakla buluştu

Tavas Belediyesi, ata yadigarı siyez buğday üretimini yaygınlaştırmak üzere yeni bir projeye daha imza attı. Tavas’ta 100 dekar arazi üzerinde siyez buğday tohumunu toprakla buluşturan Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, traktörün direksiyonuna geçti, ekim yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Aralık 2020 Salı, 12:11

Sağlıklı toplum, sağlıklı nesil ve sağlıklı yarınlar oluşturmak adına organik ürünlerin üretimine destek olduklarını belirten Başkan İnamlık, Tavas’ta belediye olarak yaptıkları uygulamayla gelecek nesiller için tohum ektiklerini söyledi.

İnamlık, “Geçmişi 1200 yıl öncesine dayanan ve genetiği değiştirilmemiş yapısıyla doğallığını koruyan Siyez buğdayı, hem bölge çitçimizin geçim kaynağı, hem de sağlıklı nesillerin yetişmesi için ön adım olacaktır. Tarımsal alanda başlatmış olduğumuz serada domates ve marul ile açık alanda biber yetiştiriciliği yenilikçi tarım anlayışını şimdi de siyez buğdayıyla devam ettiriyoruz. Projemiz sayesinde önümüzdeki yıllarda elde edilecek tohumlar çiftçilerimize ücretsiz dağıtılacaktır. Tavas Belediyesi olarak her alanda olduğu gibi tarımsal alanda da vatandaşlarımızın yanındayız. Şehrimize ve çiftçilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Başkan İnamlık, proje ile Tavas’ın tarımsal alanda yeni bir potansiyele kavuşturacaklarını vurguladı.

Projeyle verimi yüksek olan siyez buğday üretiminin artırılması, ilçe tarımının geliştirilmesi ve çiftçilerin ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlaması hedefleniyor.

Yorumlar

MUHAMMET BEY   -  Bağlantı 2 Aralık 2020, 10:16

Hadi inşallah başkan,Allah yardımcınız olsun.Doğal birşeyler geçsin insanların kursağından.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 8 26Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 12 28Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 12 24Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 6 23Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 8 27Az Bulutlu