REKLAMI GEÇ

Çakıroluk koruma altına alındı

Çakıroluk koruma altına alındı

Tavas’ın Çakıroluk Mevkisi’nde bulunan 9.16 hektarlık alan tabiatı koruma alanı ilan edildi. Tel çitlerle çevrilen bölge, Anadolu’ya özgü dağ kurbağalarından olan endemik Tavas Kurbağası’nın (Rana tavasensis) yaşam alanı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Ağustos 2020 Pazartesi, 16:08

Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan etüt çalışmalarının ardından, Tavas sınırları içerisinde yer alan Çakıroluk Mevkiinde taşıdığı doğal kaynak değerleri nedeniyle 9.16 hektarlık alanı Tabiatı Koruma Alanı ilan etti.

Biyolojik çeşitliliği dikkat çeken bölgede, Anadolu’ya özgü dağ kurbağalarından olan endemik Tavas Kurbağası (Rana tavasensis) türünün de yaşam alanı.

Denizli Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından 2019 yılında Tür Eylem Planı hazırlanarak koruma altına alınan ve izlemeleri gerçekleştirilen Tavas Kurbağası’nın üreme ve yayılış alanı çit ile çevrildi, bilgilendirme levhaları da asılarak, farkındalık yaratıldı.

Tabiatı Koruma Alanı içerisinde yer alan ve Tavas Kurbağası’nın yaşam alanına oldukça yakın bir konumda olan eski yangın gözetleme kulesinin, Tavas Kurbağası Rehabilitasyon ve Araştırma Merkezine dönüştürülmesi çalışmaları da başladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Belediye Başkanı

Hüseyin İnamlık

Tavas Belediye Başkanı

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 5 22Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 6 21Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 6 25Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 7 25Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 8 26Az Bulutlu