REKLAMI GEÇ

Çalıntı ipek halıyı jandarmaya satmak isteyen şüpheli tutuklandı

Çalıntı ipek halıyı jandarmaya satmak isteyen şüpheli tutuklandı

Tavas’ta eylül ayında bir koleksiyoncunun evinden çalınan 7 ipek halı ile ilgili çalışmayı sürdüren jandarma, 200 bin dolar değer biçilen, Hz. İsa ve Havarilerinin son akşam yemeğinin tasvir edildiği halıyı, turist alıcı kılığına girerek ele geçirdi, 4’ncü zanlı da tutuklandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Şubat 2020 Çarşamba, 17:23

DENİZLİ (AA)
İl Jandarma Komutanlığı Suç Araştırma Timi ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, eylül ayında Tavas’ın Samanlık Mahallesi’nde bir halı koleksiyoncusunun evinden 7 ipek halının çalınması sonrası çalışma başlatıldı.

Ekipler, ekimde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 3 zanlının ardından, diğer şüpheli Murat K’nin de (35) yakalanması için operasyonlarını sürdürdü.

Pamukkale’nin Karahayıt Mahallesi’nde düzenlenen operasyonla Murat K, halıları turist gibi davranan jandarmaya, 200 bin dolar karşılığında satmak isterken suçüstü yakalandı.

Daha önce dolandırıcılık ve hırsızlık suçlarından 9 kaydı bulunduğu tespit edilen Murat K, sevk edildiği sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Hazreti İsa’nın son yemeğinin tasvir edildiği el işlemesi ipek halı, sahibine teslim edildi.

Tavas’taki hırsızlık olayının ardından halıları satmak isterken yakalanan 3 kişiden 2’si tutuklanmış, biri hakkında adli kontrol kararı verilmişti. Hazreti Süleyman’ın tasvir edildiği el işlemesi ipek halının da aralarında bulunduğu, toplam değerinin 500 bin liranın üzerinde olduğu tahmin edilen 6 halı, sahibine teslim edilmişti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 14 25Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 8 23Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 9 26Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 10 27Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 11 26Parçalı Bulutlu