REKLAMI GEÇ

CHP’li Karaca’dan ‘ÇED gerekli değildir’ kararı tepkisi: Tavas’ın altını üstüne getirecekler

CHP’li Karaca’dan ‘ÇED gerekli değildir’ kararı tepkisi: Tavas’ın altını üstüne getirecekler

Termik santral tehdidinden kurtarılan Tavas topraklarının, ÇED raporuna dahi gerek duyulmadan jeotermal projelerine peşkeş çekildiğini söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, “Valilik ÇED gerekli değildir raporu vererek bölgedeki tarımı, su kaynaklarını tehdit eden firmaların önünü açtı. Avusturalyalı firma Tavas’ın altını üstüne getirecek” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Temmuz 2020 Pazar, 11:33

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Tavas’ta yapılmak istenen termik santrale karşı mücadelenin başarıyla sonuçlanmasının ardından, jeotermal sondaj projelerine peşi sıra verilen ÇED Gerekli Değildir kararlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

TAVAS’TA JEOTERMAL PROJELERE PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR

Denizli Tavas’ta termik santrale karşı yapılan mücadelenin başarıyla sonuçlanmasının ardından, jeotermal sondaj projelerine peşi sıra verilen ÇED Gerekli Değildir kararlarını değerlendiren CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, “Gıda krizinin daha derinleştiği çağımızda Tavas’ın verimli tarım topraklarıyla koruma altına alınmalıdır. Bunu termik santrale karşı mücadelemizde de dillendirdik. Termik santral tehdidinden kurtarılan Tavas toprakları, ÇED raporuna dahi gerek duyulmadan jeotermal projelerine peşkeş çekiliyor” dedi.

AVUSTURALYALI FİRMA TAVAS’IN ALTINI ÜSTÜNE GETİRECEK.

Tavas’ın Çiftlik, Altınova, Solmaz, Seki mahallerinde jeotermal çalışmaları yapılmak istenildiğini aktaran Karaca, Valiliğin, ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararları vererek bölgedeki tarımı, su kaynaklarını tehdit eden firmaların önünü açtığını söyledi.

Karaca, “Avusturyalı bir firma Altınova, Solmaz ve Seki Mahallelerimizde sondaj yapmak için başvurular yaptı. Bu başvurulardan Altınova ve Solmaz Mahalleleri sınırlarında yapılacak jeotermal sondajları için ÇED Gerekli Değildir kararı verildi, Seki Mahallesiyle ilgili henüz bir karar verilmedi. Bütüncül çevresel etki değerlendirmesinden uzak bir anlayışla parça parça başvurularla ÇED Gerekli Değildir kararları alınarak, Tavas’ın her tarafı eşelenecek, altı üstüne getirecek” dedi.

Yorumlar

Bilal   -  Bağlantı 6 Temmuz 2020, 08:25

Parti marti umrumda değil ancak Türkiye Yeraltı ile çok zengin gerçekten kaynaklar doğru yönetilip doğru kullanılacaksa bu iş yapılsın derim Herşeye Karşıyım Mantığıyla Olmaz bu işler efendiler .

basicman   -  Bağlantı 5 Temmuz 2020, 12:39

dışarıda milli,içeride enternasyonal..yazık bu kararı verenlere..rahat yaşanabilir sağlıklı alan bırakmıyorlar..Avustralya dışarıdan bir tohum dahi sokmuyor ülkesine..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 14 25Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 8 23Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 9 26Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 10 27Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 11 26Parçalı Bulutlu