REKLAMI GEÇ

Denizli Afrin şehidini uğurluyor

Denizli Afrin şehidini uğurluyor

Denizli, Afrin’de 7 silah arkadaşıyla birlikte şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Dinek’i uğurladı. Tavas’ın Çalıköy Mahallesi İlkokulu bahçesinde düzenlenen törenle cenaze namazı kılınan Şehit Mehmet Dinek, mahalle mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Mart 2018 Cuma, 17:17

SAAT 17.30
DENİZLİ ŞEHİDİNİ UĞURLADI
Afrin’de düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı’nda dün 7 silah arkadaşıyla birlikte şehit olan Denizlili Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Dinek, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Tavas’ın Çalıköy Mahallesi mezarlığında toprağa verildi. Cenaze törenine katılan binler, şehidin naaşını mezarlığa taşırken teröre lanet yağdırdı.

SAAT 16.58
KAHRAMAN ŞEHİT UĞURLANIYOR
Kahraman Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Dinek için cenaze namazının ardından Müftü Mehmet Aşık tarafından dua okundu. Daha sonra askerler tarafından omuzlara alınan kahraman şehidin Türk Bayrağı’na sarılı tabutu mahalle mezarlığına götürüldü.

SAAT 16.50
CENAZE NAMAZI KILINIYOR
Denizli Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Dinek’i son yolculuğuna uğurlanıyor. Denizlililerin yalnız bırakmadığı kahraman şehidimiz için ikindi namazının ardından cenaze namazı kılınıyor. Cenaze namazını Müftü Mehmet Aşık kıldırıyor. Namaz öncesi kalabalığa seslenen Müftü Mehmet Aşık, “Peygambere komşu gönderiyoruz. Onun için tüylerimiz diken diken oluyor. Cenabı Hak, “Allah yolunda öldürülenlere sakın ölüler demeyiniz. Onlar normal mefta değildir. Onlar Allah tarafından rızıklandırılır” diyor. Peygamber ocağında Mehmet, adı da Mehmet. Mehmedimiz peygamberimize komşu gidiyor” dedi.

Şehit Mehmet Dinek, cenaze namazının ardından mahalle mezarlığında toprağa verilecek.

SAAT 16.33
BAKAN SOYLU TÖREN ALANINDA
Şehit Mehmet Dinek için Tavas’ın Çalıköy Mahallesi İlkokulu bahçesinde düzenlenen törende kuran okundu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve beraberindekiler de tören alanına geldi. Bakan Soylu, acılı aileye taziyelerini iletti.

Törene şehidin ailesi ve yakınları, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Denizli Valisi Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, AK Parti Denizli milletvekilleri Cahit Özkan, Sema Ramazanoğlu ile vatandaşlar katıldı.

SAAT 16.10
TAVAS’TA GÖZYAŞI SELİ
Şehit Mehmet Dinek’in naaşı törenin yapılacağı Çalıköy Mahallesi’nde oluşturulan alana getirilmesinin ardından gözyaşı seli aktı. Şehidin kardeşi Nimet Dinek ve nişanlısı Huriye Alaca Türk Bayrağı’na sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin nişanlısının “Şehidim”, kardeşinin ise “Abi” diyerek feryatları yürekleri dağladı.

SAAT 16.00
ŞEHİDİMİZ TAVAS’TA
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Dinek’in Türk Bayrağı’na sarılı naaşı, kalabalık bir konvoy eşliğinde Tavas’a ulaştı. Törenin yapılacağı alanda mahşeri kalabalık tarafından “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganlarıyla karşılanan kahraman şehidimiz için burada tören düzenlenecek.

SAAT 15.50
SOYLU VE ORGENERAL ÇETİN DENİZLİ’DE
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, bir uçukla Çardak’a geldi. İçişleri Bakanı Soylu ve Jandarma Genel Komutanı orgeneral Çetin’e ak parti Denizli Milletvekilleri Sema Ramazanoğlu ve Cahit Özkan da eşlik ediyor. Bakan ve Paşa, şehidin uğurlanacağı Tavas’a doğru yola çıktı. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ‘ün ise programının değiştiği ve törene katılmayacağı öğrenildi.

SAAT: 14.40
ŞEHİDİMİZİN İLK DURAĞI BABA OCAĞIYDI
Afrin’de teröristler ile girdiği çatışmada dün 7 silah arkadaşıyla birlikte şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Dinek, uçakla önce İzmir’e getirildi, ardında Aydın’ın Nazilli ilçesindeki baba ocağına oluşturulan konvoy eşliğinde götürüldü.

NAZİLLİ’DE YÜREK BURKAN ANLAR
3 bini aşkın Nazillili, helalik alınması için baba ocağına getirilen şehidini yalnız bırakmadı. Ev önünde şehidi karşılayanlar arasında yer alan kız kardeşi Nimet Dinek ile nişanlısı Huriye Alaca askeri üniforma giydi.

Şehidin kız kardeşi Nimet Dinek’in “Ağabey bizi nerelere bıraktın”, nişanlısının ise “Daha düğün yapacaktın. Evlenecektik. Bırakıp gittin bizi” diye feryat etmesi yürekleri dağladı.

1 ay önce geçirdiği kazadan dolayı ayağı alçılı olduğu için koltuk değneğiyle ve yakınlarının yardımıyla ayakta durabilen şehidin annesi Sezgül Dinek’in, “Yavrum. 2 gün önce daha yeni görüşmüştük. Bırakıp gittin bizi” diyerek haykırışı evin önündekileri de ağlattı.

Duaların okunması ve helallik alınmasının ardından askerlerin omzuna aldığı şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze aracına konup karayoluyla Denizli’ye uğurlandı.

Şehidimizin uğurlanmasıyla ilgili gelişmeleri an be an aktarmaya devam edeceğiz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Nisan 2024 Perşembe 8 25Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 5 23Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 9 15Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 4 22Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 7 24Çok Bulutlu