REKLAMI GEÇ

Avrasya Sirki Tavas’ta

Avrasya Sirki Tavas’ta

Avrasya Sirki, Tavas Belediyesi’nin katkılarıyla “Canbazhane Kumpanyası” gösterisi ile Tavas’ta. Bağlar Mesireliği’nde kurulan Avrasya Sirki, bu akşam izleyiciyle buluşuyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Temmuz 2017 Cumartesi, 15:13

Tavas Belediyesinin katkılarıyla, Tavas Bağlar Mesireliği’ne kurulan Avrasya Sirki, Türkiye’nin son ip canbazı ünvanına sahip, Dr. Özdemir Turan önderliğinde “Canbazhane Kumpanyası” gösterisiyle bu akşamdan itibaren Tavaslılarla buluşuyor. Saat 21.30’da gerçekleştirilecek ilk gösteriyle Tavaslıları farklı bir atmosphere taşıyacak olan Avrasya Sirki, 9 Temmuz’a kadar ilçedeki gösterilerini sürdürecek.


Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla, Avrasya Sirki bünyesinde gösterilerini sürdüren geleneksel Türk ip cambazlığı sanatının yaşayan efsanevi ismi Dr. Özdemir Turan, 51 yıllık sanat yaşamı süresince kendisine yön veren ustalarının gösterilerinden seçkiler sunarak onların hünerlerini ip üstünde canlı bir performans olarak seyircileri ile paylaşıyor.

Gösteri ile ilgili bilgi veren projenin sanat yönetmeni ve topluluğun kurucusu Servet Yalçın, “Eski Anadolu uygarlıklarından ve Osmanlı dönemi halk şenliklerinden geleneksel gösteri sanatlarımıza aktarılan çok önemli seyirlik unsurlar vardır. Bu seyirlik sanatlarımız, canbazhanelerin köy köy, kasaba kasaba tüm Anadolu’yu gezerek yaptıkları gösterileriyle 1970’li yıllara kadar yaşamış ve ilerleyen zamanlarda eğlence anlayışının kökten değişmesi ile tarihe karışmıştır. Avrasya Sirki öncelikli olarak ip canbazlığı gibi, özünde bize ait olan ve dünyaya bu topraklardan yayılan ‘Somut Olmayan Kültürel Miras’ kapsamındaki seyirlik sanatlarımızı yeniden canlandırmak ve bu önemli mirasın ülkemizde yeni kuşaklara aktarılmasını sağlamak amacıyla turneler düzenleyerek ‘modern toplumda’ geçmişle geleceği birbirine sanatla bağlayan kültürel bir köprü görevi görmektedir” dedi.

Bu otantik gösteriyi ailece, çocukları ile birlikte paylaşmak isteyen tüm Tavas halkını gösterilerine beklediklerini belirten Servet Yalçın, “Biz sirk sanatlarına her zaman gerekli önemi veren Tavas halkına ve katkılarından dolayı Tavas Belediye Başkanımız Turhan Veli Akyol’a, bizi Tavas’a davet ederek bu güzel buluşmaya vesile olan Tavas Belediyesi yönetimine teşekkür ediyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 7 23Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 7 26Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 6 25Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 8 26Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 10 26Parçalı Bulutlu