REKLAMI GEÇ

Devekuşu yumurtası, tarihi camide öyle bir görev yapıyor ki; İnanamayacaksınız

Devekuşu yumurtası, tarihi camide öyle bir görev yapıyor ki; İnanamayacaksınız

Tavas’ta 153 yıllık tarihi camiyi devekuşu yumurtaları koruyor. Peki devekuşu yumurtasıyla camiyi kimden koruyorlar? Örümcek ve böcekler devekuşu yumurtasının olduğu yere gelmiyor.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 10 Ağustos 2017 Perşembe, 15:14

Tavas’ın Orta Mahallesi Basmacılar Sokak üzerindeki tarihi Çarşı Camisi’nde dev yumurtaları asılı görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

Caminin tavanına asılı avizelerin altına asılı iki adet devekuşu yumurtası asılı halde duruyor. Büyükşehir Belediyesi’nin projesi olan Tarihi Camiler Belgeseli’ni çeken ekip, camideki devekuşu yumurtalarını fotoğrafladı.

Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Mimar Sinan’ın Selimiye Cami’nin içerisinde devekuşu yumurtası olduğu bilinen “Horasan harcı” karışımını kullandığını söyleyerek, “Yüzyıllar öncesinde Mimar Sinan, örümcek ile mücadeleyi devekuşu yumurtası ile yapmıştır. O dönemden bu yana camilerde, ahşap alanlara deve kuşu yumurtası asılmaya başlanmış” dedi.

SUYUNU KAYBEDİYOR, YAYDIĞI KOKUYA ÖRÜMCEK GELMİYOR
Devekuşu yumurtası tavana asıldığı zaman, zamanla suyunu kaybediyor. İnsanı rahatsız etmeyen kokusu örümcekleri ve bazı böcekleri rahatsız ediyor. Devekuşu yumurtasının olduğu yerlerde örümcek ağı bulunmuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
17 Nisan 2024 Çarşamba 8 24Çok Bulutlu
18 Nisan 2024 Perşembe 8 22Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 5 21Parçalı Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 9 16Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 4 20Parçalı Bulutlu