REKLAMI GEÇ

Tavas’ta Ahilik Haftası kutlamaları

Tavas’ta Ahilik Haftası kutlamaları

Tavas’ta Ahilik Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar kapsamında oda başkanlarını tek tek ziyaret eden Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, esnaf ziyaretlerinde de bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Eylül 2017 Cuma, 14:27

İyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverlik gibi toplumsal değerlerin Selçuklu’dan günümüze kadar uzanmasını sağlayan Ahilik geleneği Tavas’ta da yaşatılıyor.

Ahilik Haftası dolayısıyla ilçede çeşitli etkinlikler düzenlendi, lokma hayrı yapıldı, Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol Tavas esnafını tek tek ziyaret ederek sohbet etti.

Ahilik Haftası’nı kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, “Ahilik kültürünün Osmanlı’yı Osmanlı yapan 4 temel esas vardır. Eline, beline, diline hakim olmak. Hangi meslekte olursa olsun Ahilik kültürünü benimsemek ve yaşamak en önemli şeylerden bir tanesidir. 13. yüzyıldan bugüne esnaf ve sanatkârlarımızın toplumsal düzeni tesis etmesini sağlayan Ahilik teşkilatı kurucusu Ahi Evran Veli, paylaşmaya dayanan ilkeleriyle günümüzde de bizlere yol göstermektedir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 7 23Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 7 26Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 6 25Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 8 26Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 10 26Parçalı Bulutlu