REKLAMI GEÇ

Şiir ve türküler Tavas’ta can buldu

Şiir ve türküler Tavas’ta can buldu

Tavas Belediyesi tarafından organize edilen ve Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği (YAZ-AR-BİR) tarafından gerçekleştirilen şiir ve türkü gecesi yoğun bir katılıma sahne oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Temmuz 2017 Perşembe, 11:32

Bağlar Mesireliği Amfi Tiyatro’da düzenlenen programa Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla, Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği Başkanı Abdülkadir Uslu, meclis üyeleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği’nin kurulduğu günden bu yana başarılı işlere imza attığını belirten Abdülkadir Uslu, “Birlik üyeleri olarak, şiirlerimizi, türkülerimizi sizlerle paylaşacağız. Bizleri sizlerle buluşturan Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol’a çok teşekkür ediyorum. Yazar-Bir kurulduğu günden bu yana kültüre, sanata çok önem veriyor. Milli kültürümüze sahip çıkmak önceliğimiz” dedi.

Böyle bir organizasyonda bulunmaktan son derece mutlu olduğunu ifade eden Başkan Akyol ise, “Türkü bilmeyen Türkü anlayamaz. Türkülerimizi çok iyi anlamalı ve anlatmalıyız. Şiirlerimizin ve türkülerimizin gelecek nesillere aktarılması bizim en büyük kaygımızdır. İçinde bulunduğumuz coğrafyada kendi benliğimizi yitirmeden bir ve beraber olarak yaşamımızı sürdürebilmek için dışarıdan gelen tüm tehditleri birbirimize kenetlenerek aşmalıyız. Şair ve türkü dostlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Program, Kurtlar Vadisi Müziğini yapan Ateş Ali’nin katılımıyla renklendi.

Yağan yağmur zeybeğini oynayan, Hasan İstanbullu’nun resitaliyle program daha da şenlendi.

Etkinlik sonunda, geceye katılan ve katkıda bulunanlara teşekkür belgeleri ve çeşitli hediyeler verildi. Katılımcılara belgelerini Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol ve Yazar-Bir Başkanı Abdülkadir Uslu takdim etti.

Yazar-Bir Başkanı Uslu, gecenin anısına Belediye Başkanı Akyol’a şilt ve belge sundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 9 13
21 Nisan 2024 Pazar 4 18Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 6 22Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 10 27Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 12 28Çok Bulutlu