REKLAMI GEÇ

Tavas harekete geçti, Almanya ayvayı yiyecek

Tavas harekete geçti, Almanya ayvayı yiyecek

Tarım kenti olma yolunda hızlı adımlarla yol alan Tavas’ta ürün çeşitliliği artıyor. Bu yıl üretimi yapılan ayvalar başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor. Tavas tarımı için bir süredir ciddi bir çalışma içine giren Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol da, çiftçileri yalnız bırakmıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Kasım 2017 Cuma, 14:39

Geleceğini tarım alanında gören Tavas, bu alanda ciddi bir çalışma içinde. Farkındalığın artırılmaya çalışıldığı, bununla birlikte ürün deseninde de ciddi renklenmenin yaşandığı ilçede yeni ve en gözde ürünlerinden biri ayva oldu.

Bu yıl ciddi bir rekolteye ulaşılan ayva üretimi sevindirirken, ürünler Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor. Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol da hasat yapan çiftçileri yalnız bırakmıyor.

“HASAT GÜNÜ ÜRETİCİNİN YANINDA OLMAK İSTEDİK”
Hasadın ilk günü üreticileri ziyaret eden ve tarımı değerlendiren Başkan Akyol, “Tavas, tarım potansiyeli oldukça yüksek bir ilçemiz. Ancak bu potansiyeli sağlıklı, kaliteli ve katma değerli ürün yönetimine dönüştürmek, bu ürünleri pazarlayabilmek de çok önemli. Tarım ve tarım ekonomisinin gelişmesi, ürün deseninin arttırılması için üreticilere elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Amacımız her alanda olduğu gibi tarımda da verimliliğin artmasını sağlamaktır. Bölgenin ürün çeşitliliği konusunda uygun iklim özelliklerine sahip olması dolayısı ile ürün desenini çeşitlendirmek, üreticimizin gelir düzeyini yükseltmek ve bu konuda çiftçilerimizi bilinçlendirerek onları daha iyi ve kaliteli ürün yetiştirmeye teşvik etmek bizim görevimiz. Bu bereketli topraklarda yetişen ürünler hem aroma hem de kalite bakımından gerçekten çok lezzetliler. Ben Bekir Enli Abime “Yatırımcı Dostu Tavas” projemize kulak vererek ürün çeşitliliği konusunda üretimini yaptığı ayva hasadının bereketli ve bol kazançlı olmasını temenni ediyorum. Şu anda burada tam 150 işçi çalışmakta, bu istihdamı da sağladığı için ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

“YOL GÖSTERDİ, DESTEK VERDİ”
Üretici Bekir Enli ise, ayva hasadından memnun olduklarını belirterek, “İlk önce Belediye Başkanımız Turhan Veli Akyol’a teşekkürlerimi sunuyorum. Her zaman üreticinin yanında olup, bizlere yol gösterdi. Gerekli bilgi donanımını sunarak Tavas’ın bereketli topraklarından daha fazla nasıl istifade edebiliriz, bunu öğretti” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 9 13
21 Nisan 2024 Pazar 4 18Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 6 22Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 10 27Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 12 28Çok Bulutlu