REKLAMI GEÇ

Tavas/Kızılcabölük Festivali’ne yoğun ilgi

Tavas/Kızılcabölük Festivali’ne yoğun ilgi

23 yıldır devam eden Kızılcabölük Kültür, Sanat, Tekstil ve Moda Festivali, Tavas Belediyesi ve Kızılcabölüklüler Vakfı öncülüğünde gerçekleştirildi. Festival muhteşem görüntülere sahne oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Temmuz 2017 Pazartesi, 14:24

Kızılcabölük Kültür, Sanat, Tekstil ve Moda Festivali, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Dolu dolu geçen organizasyona AK Parti Denizli Milletvekilleri Sema Ramazanoğlu, Şahin Tin ve Cahit Özkan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Tavas Kaymakam Vekili Kale Kaymakamı Murat Güneş, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Kızılcabölüklüler Vakfı Başkanı Osman Erkli, STK temsilcileri, siyasi partilerin yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

3 gün süren Geleneksel 23. Kızılcabölük Kültür, Sanat, Tekstil ve Moda Festivali Atatürk ve Kızılcabölük Şehitler anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Öğrencilerin halk oyunları gösterilerinin ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar müze ziyareti gerçekleştirdi, Muhammet Kahraman-İbrahim Dalkıran Karma Fotoğraf Sergisi’nin açılışı yapıldı.

Festivalde Cuma akşamı Işıl Koç, Cumartesi Akşamı Coşkun Sabah, Pazar akşamı da Mümin Sarıkaya birbirinden güzel şarkılarla üç gün boyunca Tavaslılara ve ilçe dışından gelen vatandaşlara unutulmaz anlar yaşattılar.

Festivalde Pamukkale Üniversitesi Moda Tasarım Bölümü Öğretim Üyelerinin ve Öğrencilerinin Kızılcabölük dokumalarından 6 ay boyunca emek vererek ortaya çıkardıkları elbiseler “Kızılcabölük Koleksiyonu Defilesi” ile izleyicilerin beğenisine sunuldu.

Festivalin en önemli etkinliklerinden biri olan “İki Tabak Bir Kaşık” keşkek hayrı için onlarca kazan keşkek yapıldı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Kızılcabölüklüler Vakfı Başkanı Osman Erkli, “Tekstil denilince üç ana kriter var. Buldan, Babadağ ve Kızılcabölük. Kızılcabölük mahalle olduktan sonra tekstilin tanıtımında Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Zolan ve Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol ile vakıf yönetimindeki arkadaşlarımızın destekleriyle devam ettiriyoruz. Festivalde emeği geçen Büyükşehir Belediyesi ve Tavas Belediyesi çalışanlarına teşekkür ediyorum. Daha nice festivallerde beraber olmak dileğiyle hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ise, “Festivalimiz inşallah Kızılcabölük’ümüze, Tavas’ımıza hayırlar, bereketler ve şenlikler getirsin. 23.sü düzenlenen Kızılcabölük festivali Tavas’ın tanıtımında, üretiminde, işçiliğinde, sanatında ve her yerde başarılı kılsın. Burada emeği olan herkese öncelikle Tavas Belediye Başkanımız Turhan Veli Akyol’a, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a, Kızılcabölük Vakfına ve değerli katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu da festivalin katılımcılarına seslendi. Ramazanoğlu, “Kızılcabölük Kültür, Sanat, Tekstil ve Moda Festivali’nde sabahın erken saatlerinde pişen 42 kazan keşkeğimizi, vatandaşlarımızla birlikte paylaşmaktan ve beraber olmaktan çok mutluyum. Buradaki paylaşım birlik, beraberliğimizi pekiştirmek gelenek ve göreneklerimizi gelecek nesillere aktarabilmek açısından çok önemli. Aynı zamanda da bu festival sanat, tekstil ve moda alanında Tavas’ın ve Kızılcabölük’ün tanıtımında da büyük bir yere ve öneme sahip” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan da, Türk Milleti’nin medeniyetinin köklü bir medeniyet olduğunu dile getirerek, “Bu topraklar üzerine aynen Kızılcabölük kumaşları gibi ilmek ilmek, nakış nakış medeniyet değerlerimizi nakşettik. Bu toprakları binlerce yıldan beri vatan bildik, vatan belledik. İnşallah birliğimiz beraberliğimiz daim oldukça bu topraklarda Kızılcabölük’teki bu muhteşem eserleri binlerce yıl ötelere taşıyacağız. Dünyaya Türk Milleti’nin rengini, kokusunu, medeniyet değerlerini tek tek nakşedeceğiz” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da, festivalin bu yıl 23.sünün gerçekleştirildiğini belirterek, “Söz verdiğimiz gibi hiçbir şey eskisinden daha kötü olmayacak. Bugün, dünden daha iyiyiz, inşallah yarın bugünden daha iyi olacak. Bugün Denizli’de tüm Kültür ve Turizm anlamındaki festivallerimiz gümbür gümbür daha güçlü bir şekilde yapılmaya devam ediyor. Festivalimiz hayırlı uğurlu olsun. İnşallah yarınımız, bugünümüzden daha güzel olsun” dedi.

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol da yaptığı konuşmada, “Festivalimizin üç gün boyunca Tavasımız, Kızılcabölükümüz için moda, kültür, sanat ve tekstilin tanıtılmasında hayırlar, bereketler, güzellikler getirmesini Allah’tan niyaz ediyorum. Tabi Kızılcabölük denilince insanların ilk aklına düşen kelime tekstildir. Ülkemizin ilk tekstil müzesinin Kızılcabölük’te olması da tesadüfi değildir. Müzemiz açıldığı yıl olan 2008’den bu yana halen her yıl binlerce vatandaşımızın ziyaret ettiği tarihin, emeğin, zanaatın ve her türlü güzelliğin şölen olarak bulunduğu bir alan. Osmanlı Sultanlarının kaftanlarının üretildiği, Truva gibi yüksek bütçeli bir filmin tarihi kıyafetlerinin dokunduğu ve dikildiği, peştamal, sofra bezi, mendil, masa örtüsü gibi el dokumacılığının birbirinden değerli tasarımlarının olduğu Kızılcabölükümüz emeğin sanatla bütünleşmiş olduğu en önemli merkezdir. Kumaşlar burada dile gelirler, ete kemiğe bürünürler. Kızılcabölük’ü görmeniz için her biri diğerinden iyi yüzlerce neden vardır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Belediye Başkanı

Hüseyin İnamlık

Tavas Belediye Başkanı

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 5 22Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 6 21Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 6 25Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 7 25Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 8 26Az Bulutlu