REKLAMI GEÇ

Tavaslı miniklerden çevre dersi

Tavaslı miniklerden çevre dersi

Dünya Çevre Gününde Mehmet Poran Anaokulu öğrencileri, Tavaslı vatandaşlara çevre bilinci dersi verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Haziran 2017 Çarşamba, 09:37

Tavas Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen çevre günü etkinliği kapsamında minik öğrenciler, esnaf ve vatandaşlara atık yağların ekonomiye kazandırılması ve çevre kirliliğinin önlenmesini anlattı, farkındalık oluşturdu.

Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol’la birlikte esnafları dolaşan minikler ellerindeki broşürleri ve kendi hazırladıkları şişeleri vatandaşa verdi.

ÇEVREYE VERİLEN ÖNEM İNSANLIĞA VERİLEN ÖNEMDİR
Etkinlikte çocuklara eşlik eden Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, dünyanın bizlere emanet olarak bırakıldığını belirterek, “Çocuklarımıza ve gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakmak için, tabiatı korumak, küresel boyutta yaşanan çevre sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve çevre bilincini geliştirmek hepimizin ahlaki ve insani görevidir. Çevrenin korunması, geliştirilmesi ve iyileştirilmesi konularında gösterilen çabaların gayesi, insanların daha sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşamalarının sağlanmasıdır. Unutulmamalıdır ki, çevreye verdiğimiz zarar aslında insanlığa verilen zarardır. Bu nedenle çevreye verilen önem insan varlığına verilen önemle eşdeğerdir. Daha temiz, elimizdekinin kıymetini bilen, onu geliştirebilen ve toplumsal farkındalık oluşturabilen bir çevre günü geçirmek ve bu günün anlamını tüm hayatımızda yaşayabilmek dileğiyle, dünya çevre gününü kutluyorum” dedi.

ATIK YAĞLAR, CANLI TÜRÜNÜ YOK EDİYOR
Atık yağların birçok canlı türünü yok ettiğini ifade Başkan Akyol, “Bir litre atık yağ, bir milyon litre suyu kirletiyor. Denize, akarsuya ve göle dökülen ya da bir şekilde buraya ulaşan bitkisel atık yağlar, yaşayan canlı türlerine zarar veriyor. Atık yağlar su yüzeyini kaplayarak oksijen transferini engelliyor. Lavaboya dökülen bitkisel atık yağların kanalizasyon sistemlerinin daralmasına ve tıkanmasına neden oluyor. Minik öğrencilerimizin bu güzel duyarlılığı karşısında kendilerini ve öğretmenlerini tebrik ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 9 13
21 Nisan 2024 Pazar 4 18Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 6 22Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 10 27Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 12 28Çok Bulutlu