REKLAMI GEÇ

Tavas’ta gündem örtü altı seracılık

Tavas’ta gündem örtü altı seracılık

Tavas’ta örtü altı seracılığının geliştirilmesi için başlatılan çalışmalar sürüyor. Tavas Belediyesi örtü altı seracılık yapmak isteyenler ile ilgili kurum yetkililerini bir araya getirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Aralık 2016 Çarşamba, 11:13

Ziraat Odası’nda düzenlenen toplantıda konuşan Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, üreticinin yanında olduklarını belirterek, Tavas Ovası’nın topraklarının çok değerli olduğunu söyledi.

Akyol, “İlçe genelinde dalga dalga örtü altı seracılığını anlatarak, yetkililerle onları buluşturuyoruz. Gerekli girişimlerin vatandaşlarımız tarafından benimsenmesini ve hayata geçirilmesini arzu ediyoruz. Bizler üreticilerimize bütün kuruluşlarımızla birlikte elimizden gelen yardımı yapmaya hazırız. Vatandaşımızın çağın gerektirdiği bilgi ve donanımlardan haberdar olmasını istiyoruz. Bunları iyi bir şekilde planlayarak değişik fikirlerin ortaya çıkmasıyla geleceklerine yön vermeleri konusunda el birliğiyle güzel işler başaracağımıza inanıyorum” dedi.

TOPRAĞIMIZIN KIYMETİNİ İYİ BİLELİM
Bölge halkının seracılık konusunda bilinçlendirilmesinin önemini vurgulayan Kaymakam Osman Varol da, toprağın kıymetinin bilinmesi gerektiğini anlattı.

Varol, “Seracılık iyi finanse edilir ve çift ürün alınırsa hem kazanır hem de kazandırır. Vatandaşlarımız arasında bir ürün piyasada ne kadar çok olursa o kadar ucuz olur şeklinde bir düşünce var. Normal şartlarda bu doğrudur. Fakat örtü altı seracılıkta durum tam tersidir. Ne kadar çok ürün olursa o kadar fiyat artar. Yani açık üretim gibi bir fiyat kaygınız olmaz” dedi.

Toplantı, Ziraat Mühendisi Gökhan Hakkı Gököz’ün katılımcıları örtü altı seracılık konusunda bilgilendirmesi ile devam etti. Toplantı üreticilerin merak ettiği sorular da yanıt buldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 7 23Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 7 26Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 6 25Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 8 26Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 10 26Parçalı Bulutlu