REKLAMI GEÇ

Tavas’ta TOKİ heyecanı. 224 konutun yapımına başlandı

Tavas’ta TOKİ heyecanı. 224 konutun yapımına başlandı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Tavas Yeni Mahalle ve Kızılcabölük’te planlanan 224 konutun yapımına başlandı. Her iki mahalleye eşit sayıda yapılacak olan konutların 48’i 3+1, 64’ü de 2+1 olarak inşa edilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Ağustos 2017 Cuma, 10:27

Tavas’ta bir süredir beklenen ve heyecan yaratan TOKİ konutlarında prosedürler tamamlandı, proje başlatıldı. Yeni Mahalle ve Kızılcabölük’te planlanan konutların yapılacağı alanda düzenleme çalışmaları yapılıyor.

Projeyle yerleşim alanı; park ve peyzajı ile bir bütün olarak planlanan TOKİ konutlarının cephe tasarımlarında da geleneksel konutlarda yer alan cephe elemanları kullanılacak.

BAŞKAN AKYOL ŞANTİYEDE
Alan düzenleme çalışmalarının başlamasının ardından Yeni Mahalle’de kurulan TOKİ şantiyesini ziyaret eden Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, çalışmaları yerinde inceledi.

Akyol,”Söz verdiğimiz gibi TOKİ konutlarını Tavasımıza kazandırıyoruz. Uzun ve yorucu bir sürecin ardından nihayet ilk kazma vuruldu. Ev sahibi olmaya hazırlananlar heyecanlarını bizimle paylaşıyorlar. 2014’te göreve geldiğimizde vatandaşlarımıza söz vermiştik. Verdiğimiz emeklerin meyvesini şimdi topluyoruz. Vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı nezdinde girişimlerde bulunduk. Arkasından TOKİ için resmi talep toplama sürecine girdik. 2017 yılında tahsisler ve ihaleler yapıldı. Şuanda temel için hafriyat alma işlemi başladı. Buradaki çalışmaların bir yıl içinde tamamlanmasını bekliyoruz. Bu noktaya gelene kadar oldukça zor bir süreci atlattık. Sonraki süreçte binaların inşası ve teslimi gerçekleşecek. Kura çekimi ile ilgili takvimi Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı bize bildirdiğinde başvuru yapan vatandaşlarımızla paylaşacağız” dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ve projeye sahip çıkan Tavaslılara teşekkür eden Başkan Akyol, “Tavas’a, Tavaslılara şimdiden hayırlı uğurlu olsun“ dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 10 27Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 11 24Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 6 22Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 6 24Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 7 26Parçalı Bulutlu