REKLAMI GEÇ

Denizli Valiliği’nden Tavas – Çakıroluk yangını ile ilgili açıklama

Denizli Valiliği’nden Tavas – Çakıroluk yangını ile ilgili açıklama

Denizli Valiliği öğleden sonra başlayan ve halen devam eden Tavas ile Denizli arasındaki Çakıroluk mevkisindeki yangınla ilgili açıklama yaptı.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 3 Ağustos 2021 Salı, 23:12

Denizli Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Tavas İlçemiz Çakıroluk mevkiinde çıkan orman yangını büyük oranda kontrol altına alınmış olup, söndürme çalışmaları halen devam etmektedir” denildi.

Bölgede çok sayıda ekip ve vatandaşın cansiperane gayretinin sürdüğünün belirtildiği açıklamada, “Bölgede Büyükşehir Belediyemiz ve Orman Bölge Müdürlüğümüze ait arazözler ile devletimizin tüm birimleri, araç ve personeli ile birlikte halkımızın da cansiperane desteğiyle yangın kontrol altına alınmaya çalışılmaktadır” ifadelerine yer verildi.

Valilik, havanın kararması nedeniyle ara verilen havadan müdahalenen sabah saatlerinde tekrar başlayacağını bildirirken, “Günün ışıması ile birlikte yangına helikopter desteği ile tekrar müdahaleye devam edilecektir” dedi.

Öte yandan Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Tavas’taki orman yangını bölgesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, yangını söndürmek için görevlilerin yoğun bir şekilde söndürme çalışması yaptığını söyledi.

“Şu anda yangını kısmen de olsa kontrol altına aldık”

Yangına tüm kamu ve kuruluşlarının imkanlarıyla seferber olduğunu belirten Atik, “Yangını kontrol almak için tüm gücümüzü ortaya koyduk. Sağ olsun Denizlili vatandaşlarımız bizlere çok yardımcı oluyorlar. Ellerindeki tüm araç ve gereçlerle ekiplerin çalışmalarına destek oluyorlar. Şu anda yangını kısmen de olsa kontrol altına aldık. Sabah olduğu zaman helikopterlerin manevra yapma durumu olunca yukarıdan müdahaleyle yangını çok büyümeden kontrol altına aldıktan sonra soğutma işlemlerine başlayacağız.” dedi.

Atik, yangına Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığına bağlı itfaiyeci grubunun da destek verdiğini ifade ederek “Azerbaycanlı kardeşlerimiz hem Buldan hem de Tavas ilçesindeki yangında çalışıyorlar. Yangınlarda büyük mücadele veren itfaiye görevlilerimize ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Hakikaten profesyonel olarak orman teşkilatına faydalar sağlıyorlar. Vatandaşımızdan Allah bin kere razı olsun. Dün Osman Başkan’ımla birlikte iki alevin ortasında kaldık. Bu bizim görevimiz, bunu yapacağız. Vatandaşımıza ve bu ülkeye borcumuz. Elbette ki gideceğiz. İtfaiyeci kardeşlerimiz gidiyorsa biz de bu işi yönlendiren kişiler olarak orada olmak zorundayız.” değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 5 21Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 9 15
21 Nisan 2024 Pazar 4 20Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 7 21Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 9 28Parçalı Bulutlu