REKLAMI GEÇ

Dünyanın dört bir yanına zeybek kıyafetleri gönderiyorlar ama…

Dünyanın dört bir yanına zeybek kıyafetleri gönderiyorlar ama…

Tavas’ta 25 yıl önce Mehmet Urlu tarafından kurulan Yaren Efem, dünyanın dört bir tarafına zeybek ve üç etek kıyafeti gönderiyor. Firmanın ortaklarından Salih Urlu, “Dünya’ya mal gönderiyoruz ama teşviklerden yararlanamıyoruz. Büyük şirketlere destek olan devlet elimizden bir tutsa, dünya markası olabiliriz” dedi.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 26 Şubat 2017 Pazar, 09:45

Denizli’nin tek zeybek ve üç etek dikimini yapan Tavas’taki Yaren Efem firması ortaklarından Salih Urlu, Ege Bölgesi ağırlıklı olmak üzere tüm Türkiye’ye çalıştıklarını belirterek, “Kanada, ABD, Suudi Arabistan, Almanya, Fransa, Hollanda ve Avusturya’ya da zeybek kıyafeti ve bu yöreye özgün kadın giysisi olan üç etek gönderiyoruz. Talepler genelde yurt dışındaki Türk derneklerinden geliyor. Ancak, yabancı müşterilerimizde var. Babam Mehmet Urlu’nun kurduğu imalathaneyi kardeşim Hüseyin Urlu ile birlikte yönetiyoruz. Zeybek kıyafeti ve üç etek dikmek zahmetli bir iştir” dedi.

DESTEK OLSA BÜYÜRÜZ
Yurt içi ve yurt dışına gönderdikleri ürünlere kendi markaları olan Yaren Efem ismini etiketlediklerini anlatan Salih Urlu, “Biz sadece ekonomiye katma değer yaratmıyoruz. Ayrıca, kültürel bir değeri de yaşatıyoruz. Maalesef devletimiz, büyük şirketlere ve holdinglere cazip teşvikler veriyor. Bizim gibi küçük işletmelerin destek alabilmesi için kriterler yetersiz. Ah, devlet elimizden bir tutsa, yurt dışına daha çok ürün göndeririz. Derdimiz, devletimizden destek alamamaktır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Belediye Başkanı

Hüseyin İnamlık

Tavas Belediye Başkanı

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 5 22Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 6 21Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 6 25Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 7 25Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 8 26Az Bulutlu