REKLAMI GEÇ

Düğüne sıkı denetim

Düğüne sıkı denetim

Özellikle yaz aylarında yoğunluk kazanan düğünlerde dağıtılan yemeklerin sağlıklı olması ve zehirlenmelere sebebiyet vermemesi için, Tavas İlçe Hıfzısıhha Kurulu önlemler aldı. Standartlara uymayanların yemek dağıtması engellenecek.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 15 Ağustos 2014 Cuma, 09:25

Tavas’ta düğünlerde dağıtılan yemeklerin sağlıklı olması ve olası gıda zehirlenmelerinin önüne geçilebilmesi için bir dizi önlem alındı. Kaymakam Ali Arıkan başkanlığında toplanan İlçe Hıfzısıhha Kurulu,düğün yemekleri ve düğünler nedeniyle oluşan gürültü kirliliğinin önlenmesini hedefleyen kararlar aldı.

SORUMLULUK DÜĞÜN SAHİBİNDE
Kurulun kararı gereği, olası gıda zehirlenmesi ve bulaşıcı hastalıkların önlenmesi için düğün sahibi bir takım kurallara uymak zorunda olacak. Buna göre, düğün sahibi öncelikle İlçe Tarım Müdürlüğü’ne giderek düğünde yemek pişirecek aşçı için taahhütname alacak,. Ardından bu belgeyi polis ya da jandarmaya teslim edecek.

O BELGELER YOKSA İZİN DE YOK
Bu taahhütnamenin içeriği ise aşçı tarafından doldurulacak. Aşçı, yemek yaparken kullanacağı malzemelerden, yemeği pişireceği kazana kadar tüm malzemeleri en az üçüncü sınıf lokanta düzeyindeki standartlara uygun seçecek. Aşçı ayrıca hijyen belgesinin aslını da taahhütnameye ekleyecek ve bu belgeler düğün sahibi tarafından jandarma ya da polise verilecek. Bu belgeler tam değilse düğünde yemek dağıtılmasına izin verilmeyecek.

DÜĞÜNLER DÜĞÜN SALONUNA
Kurul, yine düğünlerde oluşan gürültü kirliliğinin de önlenmesi için bir dizi önlemler aldı. Kurulun aldığı kararların içinde düğünün salonlara yönlendirilmesi bulunuyor. Kurul bu konuyla ilgili ise şu kararı imza altına aldı:
“Gürültü kirliliğine sebebiyet verilmemesi trafik akışının engellenmemesi, emniyet ve asayişin bozulmaması, hastaların, yaşlıların, cenaze ve taziye sahiplerinin rahatsız edilmemesi, istirahat etmek isteyenlerin normal istirahat etmesi israfın önlenmesi ve hijyen şartlarının korunması amacıyla düğünlerin düğün salonlarında yapılmasının tavsiye edilmesine ve saat 24.00’dan sonra açıkta çalgı çalınmasının yasaklanmasına karar verilmiştir.”

Yorumlar

ahmet   -  Bağlantı 15 Ağustos 2014, 17:46

Çok yerinde bir karar.Denizli merkezinde de uygulansa isabetli olur.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Belediye Başkanı

Hüseyin İnamlık

Tavas Belediye Başkanı

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 5 22Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 6 21Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 6 25Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 7 25Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 8 26Az Bulutlu