REKLAMI GEÇ

Genç gönüllüler toprakla buluşuyor

Genç gönüllüler toprakla buluşuyor

Tavas İlçe Tarım Müdürlüğü’nce, Genç Gönüllüler Projesi kapsamında “Kim Demiş Tarım Bitiyor, Gençler Toprakla Buluşuyor” temalı etkinlik düzenledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Kasım 2019 Pazartesi, 13:11

Etkinliğe Tavas Kaymakamı Recep Öztürk, Tavas Belediye Başkan Yardımcısı Ali Karakaş, İl Tarım Orman Müdür Yardımcısı Nejdet Demir, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Halil Nas, Ziraat Odası Başkanı Süleyman Tozlukoğlu, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Proje hakkında bilgi veren Ziraat Mühendisi Meltem Sanciş, Tavas’ta böyle bir projeyi yürütmekten dolayı duydukları mutluluğu ifade etti. Sançiş, “Tarım ve Orman Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan ‘Gönüllülük Alanında İş Birliği Protokolü’ çerçevesinde burada biraraya geldik. Genç arkadaşlarımız, öncelikle e-devlet sistemi üzerinden gönüllü kaydını yaptırarak, bu etkinliğe katılmak istediler. Tamamen gönüllülük esasına göre buraya geldiler. Bizler de Tarım ve Orman Bakanlığı teşkilatı olarak bu etkinliği düzenledik. Tarlada yetişen sebzeleri bizzat yerinde inceleyeceğiz” dedi.

Öğrencilerle birlikte tarlaya gidilerek lahana, marul, kereviz, brokoli, ıspanak ve maydanoz hakkında teknik bilgiler anlatılarak, sebze hasatı yapıldı. Daha sonra Ziraat Mühendisi Hüsamettin Nikbay tarafından tarımsal ürünlerin tarladan satış yerlerine dek uzanan yolculuğu hakkında bilgi verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 10 27Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 11 24Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 6 22Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 6 24Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 7 26Parçalı Bulutlu