REKLAMI GEÇ

Tüketicilere hakları anlatıldı

Tüketicilere hakları anlatıldı

Denizli Ticaret İl Müdürü Abdullah Hasyıldırım, tüketicilerin haklarını aradıkça karşılaşılan haksızlıkların azalacağını belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Mart 2016 Perşembe, 11:57

Tüketiciyi Koruma Haftası dolayısıyla Denizli Ticaret İl Müdürü Abdullah Hasyıldırım, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen ve beraberindekiler, Tavas Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri ile bir araya geldi.

Bu arada, Tavas Ziraat Odası salonunda tüketici hakları ve ürün güvenliği bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Denizli Kadın Meclisi Başkanı Özen, toplantıda yaptığı konuşmada, “Bilinçli bir tüketici olmak cimri olmak değil, günümüzde bir zorunluluktur. Emeğimizin boşa gitmemesi için israfı azaltalım. Tüketeceğimiz kadar alalım, milli ekonomimizin gücüne güç katalım” dedi.

BİLİNÇLİ TÜKETİCİ OLMALIYIZ
Denizli Ticaret İl Müdürü Abdullah Hasyıldırım ise, tüketicilere yasaların kendilerine tanıdığı hakları kullanmaktan çekinmemeleri çağrısında bulundu. Hasyıldırım, “Tüketim faaliyeti insanlığın doğuşu ile başlamıştır. Önceleri kendisi hem üreten hem de tüketen olan tüketicinin korunması gereği pek hissedilmemiştir. Ancak toplumda zaman içinde rollerin ayrılması, üreticilerin özellikle ekonomik yönden güçlenmesi ve kısa sürede örgütlenmeye başlaması neden ile tüketiciler giderek mağdur olmuş ve tüketicinin korunması kavramı gelişmeye başlamıştır. Bu nedenle sağlıklı ekonominin baş aktörleri bilinçli tüketicilerdir. Teknolojik gelişmelerin ve özellikle küreselleşmenin etkisiyle artık tüketiciler daha seçici ve bilinçli tercihler yapmalıdırlar. Hak aradıkça haksızlıklar azalacaktır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 7 23Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 7 26Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 6 25Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 8 26Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 10 26Parçalı Bulutlu