REKLAMI GEÇ

HEYKELTIRAŞ DEĞİL, ŞEF

HEYKELTIRAŞ DEĞİL, ŞEF

Türkiye’nin önemli otellerinde çalışan Tavaslı şef Hüseyin Kolsuz, hazırladığı sofralardaki sanat eserini aratmayan eserleriyle büyük beğeni topluyor. Tavaslı şef, heykeltıraşlara taş çıkartıyor.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 2 Kasım 2014 Pazar, 15:48

Tavaslı Şef Hüseyin Kolsuz’un  kavun, karpuz, kabak, domates gibi sebze ve meyvelerle  heykeltıraş gibi yaptığı süslemeler görenlerin dikkatini çekiyor.

Kolsuz çalıştığı bir çok otel ve restoranda, mutfak dekoru ve meyve sebze süslemesi olarak adlandırılan bu yöntemle hem dikkat çeken çeşitli figürler ortaya çıkarıyor, hem de hünerlerini sergiliyor.

Şef Hüseyin Kolsuz meyve ve sebze süslemesinin göründüğü kadar kolay olmadığını, bunu yapabilmek için uygun meyve ve sebzenin seçiminin de önemli olduğunu söyledi. Kolsuz, bir meyve veya sebzeyi süslerken, adeta bir heykeltıraş, bir ressam gibi çalıştıklarını kaydetti.

Meyve ve sebze süslemelerinde aşçının dikkat çekecek bir figürü ortaya çıkarmasının önemli olduğunu söyleyen Kolsuz “Bir aşçı için sadece en lezzetli yemeği yapmak değil, aynı zamanda bu tür süslemeleri kullanarak, meyve ve sebzelerden dikkat çekici figürler ortaya çıkarmak da mutfak dekoru açısından önemli bir unsurdur” dedi.

Tavaslı şef, meyve veya sebzeyi süsleyen bir aşçının, bunu yaparken hayal gücünü de çok iyi kullanması gerektiğini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 14 25Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 8 23Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 9 26Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 10 27Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 11 26Parçalı Bulutlu