REKLAMI GEÇ

Kanser taraması için belediyeden ulaşım hizmeti

Kanser taraması için belediyeden ulaşım hizmeti

Tavas Belediyesi, kanser taraması yaptıracak kadınlara ücretsiz ulaşım hizmeti sunacak. Bu hizmetle ilgili protokol, Tavas Belediyesi ile İlçe Sağlık Müdürlüğü arasında imzalandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Ocak 2016 Çarşamba, 13:06

Tavas’ın mahallelerinde ikamet eden ve rahim ağzı kanseri için smear testi yaptıracak kadınlara ücretsiz ulaşım hizmeti verilecek. Bununla ilgili protokol, Tavas Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Başlı ile İlçe Sağlık Müdürü Dr. Rabia Durkal tarafından imzalandı.

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Rabia Durkal, imza töreninde yaptığı konuşmada, “Protokolümüzün amacı mahallelerde ikamet eden kadınlarımızı ilçeye getirerek, smear testi taramasını gerçekleştirmektir. Beş yılda bir yaptırılan smear testi, rahim ağzı kanserinden korunmak için en iyi yöntemdir. Kanser tanısı ne kadar erken konulursa, tedavinin başarıya ulaşma şansı da o kadar yüksektir. Biz kadınlara ‘yaşama 10 dakika ayır, kansere karşı korun” çağrısında bulunuyoruz” dedi.

Tavas Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Başlı da sağlık hizmetlerine destek vermeyi görev edindiklerini belirterek, “Mahallelerimizdeki vatandaşlarımızı kendi imkanlarımızla ilçeye getirerek, bu testi yaptırmaya teşvik edeceğiz. Çağımızın en kötü hastalığını erken teşhisle yenebiliriz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 7 23Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 7 26Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 6 25Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 8 26Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 10 26Parçalı Bulutlu