REKLAMI GEÇ

Kızılca Ovası’nı kurtaracak çalışma

Kızılca Ovası’nı kurtaracak çalışma

Devlet Su İşleri 212. Şube Müdürlüğü tarafından Tavas’ın Kızılca Mahallesi’nde 5 bin dekarlık alanda yapımına başlanan drenaj çalışmaları sürüyor. Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol çalışmaları yerinde inceledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Mayıs 2016 Pazar, 10:28

5 milyon liraya mal olması beklenen 22 bin metrelik kanal açılarak yeraltı havzalarının güçlendirilmesinin hedeflendiği çalışmayla ilgili bilgi alan Başkan Akyol, projenin bölge için hayati önem taşıdığını söyledi.

tavas-golet-1

Başkan Akyol, “Yıllardan beri bölge için kanayan bir yara olan Kızılca ovası en kısa zamanda tarıma kazandırılarak mahalle halkının yüzü güldürülecek. Ovamız çeşitli bölgelerden gelen sularla adeta gölete dönüşüyordu. Drenaj çalışmalarıyla ovamız hem bu sorundan kurtulacak, hem de derelerden gelen suların drenaj kanallarıyla yer altına verilmesiyle yeraltı kaynakları beslenmiş olacak. Ayrıca Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’nun talimatıyla 1071 göletin biri olan Kızılca Göleti’nin de yapımı bitirilmiş olacak. Yine ovamızın 3. bölge toplulaştırma işlemi devam ediyor. Eş güdümlü olarak devam eden çalışmalar tamamlandığında bu ovamızın verimi çok mükemmel olacak. Bu çalışmaların başlatılması ve devamında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

tavas-golet-2

200 İŞ GÜNÜNDE TAMAMLANACAK
Çalışmaların sürdürülmesinde yetkili olan şirket mühendisi Can Demir ise, Kızılca Ovası su altında olması neticesinde çalışmalarımızın hızlandırılması konusunda olağanüstü çaba sarf ediyoruz. İş bitirme günü 550 günken biz bunu 200 iş gününde tamamlayarak, bölge halkımızın hizmetine sunacağız. Aydoğdu tarafından gelen 6 dere, Kama Deresi ve Şıvgın Deresi’nden gelen suların kapalı havzada gidecek yeri olmadığı için suların tamamı drenaj edilerek, düdenler vasıtasıyla yeraltına boşaltılarak hem yeraltı suları zenginleştirilecek, hem de ova tarıma kazandırılmış olacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 10 27Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 11 24Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 6 22Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 6 24Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 7 26Parçalı Bulutlu