REKLAMI GEÇ

Patates Tavaslı çiftçinin yüzünü güldürdü

Patates Tavaslı çiftçinin yüzünü güldürdü

Tavas’ta tarım ürün çeşitliliğine patates de eklendi. Altınoava’da ilk kez bu yıl hasadı yapılan patates, çiftçinin yüzünü güldürdü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Eylül 2015 Cuma, 10:25

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Mahallesi Muhtarı İrfan Abumak ve mahalle sakinleri ile birlikte Altınova Mahallesi’nde incelemelerde bulundu. 

tavas-altinova-patates-ic

Bu yıl ilk kez hasadı yapılan patatesin Tavas için ek gelir kaynağı olacağını vurgulayan Başkan Akyol, “Bölgenin ürün çeşitliliği konusunda uygun iklim özelliklerine sahip olması dolayısı ile ürün desenini çeşitlendirmek, üreticimizin gelir düzeyini yükseltmek ve bu konuda çiftçilerimizi bilinçlendirerek onları daha iyi ve kaliteli ürün yetiştirmeye teşvik etmeliyiz” dedi.

Tavas’ın tarım potansiyelinin oldukça yüksek olduğunu vurgulayan Akyol, şu bilgileri verdi: “Ancak bu potansiyeli sağlıklı, kaliteli ve katma değerli ürün yönetimine dönüştürmek ve bu ürünleri pazarlayabilmek de çok önemli. Tarım ve tarım ekonomisinin gelişmesi, ürün deseninin arttırılması için elimizden gelen desteği sürdüreceğiz. Amacımız her alanda olduğu gibi tarımda da inceleme ve çalışmalarda bulunarak verimliliğin artmasını sağlamaktır.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Belediye Başkanı

Hüseyin İnamlık

Tavas Belediye Başkanı

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Mart 2024 Cuma 7 22Parçalı Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 7 24Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 8 26Az Bulutlu
2 Nisan 2024 Salı 9 26Açık