REKLAMI GEÇ

Şehidin ismi parkta yaşatılıyor

Şehidin ismi parkta yaşatılıyor

Tavas Belediye Meclisi tarafından alınan kararla Afrin Zeytindalı Harekatında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Dinek’in ismi, Samanlık Mahallesi’nde bulunan parka verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Mart 2021 Çarşamba, 12:15

Tavas Belediyesi tarafından Şehit Mehmet Dinek’in şehadetinin 3. yıldönümünde hatırasının yaşatılması amacıyla adı verilen “Şehit Mehmet Dinek Parkı’nda” anma programı düzenlendi.

Törene Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Tavas Kaymakamı Recep Öztürk, Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, İlçe Jandarma Komutanı Fatih Sağlam, İlçe Emniyet Müdürü İlhami Doğangüzel, İlçe Müftüsü Metin Çelebi, şehidin annesi Sezgül Dinek, babası Kenan Dinek ve vatandaşlar katıldı.

Şehit Mehmet Dinek’in isminin parkta her zaman hatırlanacağını ifade eden Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, “Vatanımız uğruna nice şehitler verdik. Ülkemizde huzur ve güven içerisinde yaşayabiliyorsak bunu şehitlerimize ve şehit ailelerimize borçluyuz. Vatanımızın bağımsızlığı, bölünmez bütünlüğü, birlik ve beraberliği için gözünü kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimize saygımızı, onların adını yaşatarak göstermek istedik. Mehmet Dinek kardeşimiz de bu vatan, bu bayrak için canını seve seve verdi. Şehidimizin annesi bu memlekete bir evlat verdi, biz de evladımızın aziz hatırasını ve adını yaşatmak için belediye meclisimizde konuyu görüşerek parkımıza “Şehit Mehmet Dinek Parkı” adını verme kararı alarak hatırasını yaşatmak istedik. Bu vesileyle şehidimizin annesine babasına böyle bir evlat yetiştirdikleri için şükranlarımı sunuyorum. Evlatları olarak bizler her zaman şehidimizin ailesinin yanlarındayız. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve Mehmet kardeşimizi de saygı, rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 14 25Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 8 23Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 9 26Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 10 27Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 11 26Parçalı Bulutlu