REKLAMI GEÇ

Sertifikalı çobanlar

Sertifikalı çobanlar

Tavas Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi işbirliği kapsamında küçükbaş hayvan besiciliği ve çobanlık yapan 104 kişiye 120 saat süren ‘Sürü Yönetimi’ eğitiminin ardından sertifikaları verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Aralık 2015 Cuma, 08:50

‘Sürü Yönetimi’ eğitimlerini başarıyla tamamlayanlara Ziraat Odası Tavas Şubesi’nde düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Sertifika dağıtım törenine Tavas Kaymakamı Osman Varol, AK Partili Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Denizli Damızlık Koyun, Keçi Yetiştiriciliği Başkanı Hasan Öner ile kursiyerler katıldı.

Denizli Damızlık Keçi Koyun Yetiştiriciliği Başkanı Hasan Öner, küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin önemine dikkat çekerek “2-3 bin TL maaşla çoban bulunmuyor. Bu işi yapanlar da bilinçli yapmalıdır. Bu anlamda verilen eğitim oldukça önemli. Bu kursun düzenlenmesindeki amaç koyun ve keçilerimizin et, süt, yapağı, tiftik ve döl verimliliğini artırmaktır” dedi.

Tavas Kaymakamı Osman Varol ise gıda sektörünün önemini arttırdığını söyleyerek tarım ve hayvancılık konusunda çağın gereklerine uymak gerektiğini belirtti.

Konuşmaların ardından sürü yönetim programını başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı.

denizli-tavas-suru-yonetimi-sertifika-toreni-ic

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 7 23Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 7 26Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 6 25Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 8 26Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 10 26Parçalı Bulutlu