REKLAMI GEÇ

Tavas Belediye Başkanı 7.700 metrekare alanı bedelsiz aldı, sosyal tesis yapacak

Tavas Belediye Başkanı 7.700 metrekare alanı bedelsiz aldı, sosyal tesis yapacak

Tekel’e ait 2 bin 200 metrekaresi kapalı, 7 bin 700 metrekarelik alanı Özelleştirme İdaresi’nden bedelsiz alan Tavas Belediye Başkanı Turan Veli Akyol, “Bürokratik başarıyı, halka dev sosyal tesis yaparak taçlandıracağız” dedi.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 23 Şubat 2017 Perşembe, 08:45

Tavas Belediye Başkanı Turan Veli Akyol, Tekel’e ait 7 bin 700 metrekarelik alandaki 2 bin 200 metrekarelik kapalı alanı yıkmadan güçlendirme ve rehalabilitasyon çalışmasıyla 8 ayrı bağımsız binadan oluşacak dev sosyal tesis haline getireceklerini söyledi.

İçinde kır düğün salonu, düğün salonu, nikah salonu, sinema salonu, kafeterya, fitnes salonu ve kütüphanenin bulunacağı sosyal tesis için çalışmaların başladığını söyleyen Başkan Akyol, “Sosyal tesisimiz 2018 yılında hizmete girecek. İhale aşamasına geldik. Tavas’ın büyük bir eksikliğini daha gidermiş olacağız. İki yılda Tavas’ın çehresini değiştirdik, yapacaklarımızla Tavas’ı 2023’e koşturacağız” dedi.

BAĞLARARASI MESİRELİĞİ MÜJDESİ
Başkan Akyol, Tavas’ın Bağlararası Mesireliği için de müjde verdi. Tavas’ı kuranların otak kurduğu Bağlararası Mesireliği’nin Tavaslılar için manevi değerinin yüksek olduğunu dile getiren Turan Veli Akyol, “Modern ve klasik ışıklandırma sistemi, yürüyüş yolları ve anfi tiyatronun da bulunacağı Bağlararası Mesireliği’nde önce ulusal sonra uluslar arası zeybek yarışması ve şenliği düzenleyeceğiz. Yüzyıllar önce ecdadımızın çadır kurduğu alan, Tavas’ın sosyo-kültürel yapısına zenginlik katacak. Bilindiği gibi, Milli Mücadele’nin ilk başladığı yerlerden olan Tavas’ta milli mücadele 16 Mayıs tarihinde yapılmıştı. Biz de daha önce meclisimizin kararıyla 16 Mayıs’ı Zeybekler Günü ilan etmiştik. Zeybekler Günü’ne kadar Bağlararası Mesireliği’ndeki çalışmalarımız bitecek” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına devam edilen Kent Ormanı ile Yüzme Havuzu’nun de hizmete girmesiyle Tavas’taki büyük bir eksikliğin giderileceğini anlatan Akyol, “Sosyal tesisimiz, Bağlararası Mesireliği, kent ormanı, yüzme havuzu ayrı projeler olsa da, kompleksi teşkil edecek” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 10 27Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 11 24Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 6 22Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 6 24Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 7 26Parçalı Bulutlu