REKLAMI GEÇ

İŞKUR’dan yerinde hizmet

İŞKUR’dan yerinde hizmet

Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ile Tavas Belediyesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Nisan 2014 Çarşamba, 12:39

İŞKUR hizmetlerinin Tavas Belediyesi’ nde uygulanmasını içeren işbirliği protokolüne, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol ve Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Feridun Giresun imza attı.

Protokolle, İŞKUR hizmetlerinden yararlanmak amacıyla başvuranlara belediye nezdinde hizmet sunulması hedefleniyor. Bu hizmet için Tavas Belediyesi tarafından görevlendirilecek bir personele, İŞKUR tarafından e-İŞKUR yazılım programını kullanmak amacıyla eğitim verilecek. Eğitim alan belediye personeli; e-İŞKUR portalı üzerinden iş arayanların kaydını almak ve güncellemek, iş arayanın profiline uygun açık işleri sorgulamak, iş başvurusunu almak ve başvurularını takip etmek, işsizlik sigortası başvurusu almak, işgücü uyum programlarına başvuru yapmak, özel sektör işvereninin işgücü talebini almak ve sonuçlandırmak gibi faaliyetleri yerine getirecek.

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, protokolün hayata geçirilmesiyle işverenlerin işgücü ihtiyaçları karşılanırken, Tavas halkının da doğru iş ve alanlara yönlendirilmesinin sağlanacağını, böylece hem bölge kalkınmasına hem de işsizlik sorununun çözümüne katkıda bulunulabileceğini söyledi.

Denizli İŞKUR Müdürü Feridun Giresun ise, İŞKUR – belediye işbirliğiyle ülkemizin en önemli sosyo-ekonomik sorunu olan işsizliğin önlenmesinde önemli bir çalışma yapılacağını, kurumlar arası işbirliğinde örnek bir uygulama olacağını belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 9 13
21 Nisan 2024 Pazar 4 18Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 6 22Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 10 27Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 12 28Çok Bulutlu