REKLAMI GEÇ

Tavas MYO’da meyve fidanı dikildi

Tavas MYO’da meyve fidanı dikildi

Pamukkale Üniversitesi Tavas Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından 850 meyve fidanı toprakla buluşturuldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Mart 2019 Cuma, 10:07

Fidan dikme etkinliğine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, Genel Sekreter Prof. Dr. Mehmet Ali Sarı, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Gürkan SEMİZ, Tavas Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Abdulvahap Özcan ile yüksekokul öğretim elemanları ve öğrencileri katıldı.

PAÜ Tavas MYO Araştırma ve Uygulama Alanı ile ilgili açıklama yapan Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Abdulvahap Özcan, “Tavas Meslek Yüksekokulu, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümüne ait 25 bin metrekarelik alana sahip Araştırma ve Uygulama Alanı’nda Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi desteği ile kurulan bir dekarlık fide üretim serası ile topraksız tarım serası bulunmaktadır. Araştırma ve uygulama alanımızda bulunan 270 bin fide üretme kapasitesine sahip serada, organik tarım ile tıbbi ve aromatik bitkiler programı öğretim elemanlarımız, öğrencilerimize uygulama yaptırmanın yanı sıra akademik inceleme ve araştırmalar da yürütmektedir. Öğretim elemanlarımız ders kapsamında öğrencilerimiz ile birlikte uygulamalı bir şekilde meyve bahçesi tesisini, bahçe kurulumundan tepe budamasına kadar eksiksiz bir şekilde göstermiştir. Şu an bahçemizde bodur, orta kuvvetli ve kuvvetli anaçlar üzerine aşılı ceviz, Trabzon hurması, ayva, armut ve elma çeşitlerinin yer aldığı toplam 850 ağaç bulunmaktadır. Önümüzdeki yıl meyve çeşitlerimizin sayısını artırarak gelecek yıllarda, öğrencilerin yanı sıra çiftçilere araştırma ve uygulama alanında aşılama, budama, ilaçlama, gübreleme, hasat gibi kültürel işlemlerle ilgili eğitimler vermeyi planlıyoruz. Ayrıca bu yıl ilk kez faaliyete geçirilecek topraksız tarım serasında ise çilek üretimine başlanacaktır” dedi.

Tıbbi ve aromatik bitkiler programı ile ilgili olarak değerlendirme yapan Prof. Dr. Abdulvahap Özcan ise, “Şu anda araştırma ve uygulama alanında lavanta, İzmir kekiği, adaçayı ve ekinezya denemeleri yapılmaktadır. Ayrıca serada sukulent bitki üretimi de yapılıyor” dile konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 14 25Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 8 23Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 9 26Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 10 27Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 11 26Parçalı Bulutlu